Ağrı Dağı'nda Gökyüzü Buluşmaları

Acar ;Sporcularımızın Ağrı'nın zirvesinde Türkiye'nin çatısında ki buluşmaya uğurlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Ağrı Dağı'nda  Gökyüzü Buluşmaları

6 Yıl aradan sonra yeniden tırmanışa Ağrı Dağı'nın ilk dağcı kafilesi Ağrı Valiliği tarafından düzenlenen törenle start aldı.
Ağrı Valiliğinin tek başına organize ettiği programda Doğubayazıt Belediyesi tarafından da ikram standı açıldı.
Doğubayazıt Belediyesinin konukların eksiksiz ağırlanması için oluşturduğu standa dağcılar ve vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi açılış programı sonrası Belediye Başkanı Yıldız Acar misafirlerine kendi elleri ile ikramlarda bulundu.
Programın açılışını yapan Ağrı Valisi Osman Varol konuşmasında ;Biz bu değere sahip bir ülke olarak bu değerden istifade etmek durumundayız. Bu değeri, dünyanın her tarafında bilen her sektörden insanların kullanımına açmak durumundayız. Bu, işin ekonomik ve sosyal boyutuna gelmeden evvel insani olarak vazifemizdir diye düşünüyorum.

Böyle bir sportif değere sahibiz. Burayı, dağcılarımıza bugünden itibaren resmi olarak tırmanışa açıyoruz. 2015 yılından bu yana Ağrı Dağı resmi olarak tırmanışa kapalıydı. Bilim adamlarımız incelemeler yapmak istiyor. Bahar döneminde dağcılar kadar ilgileri olmasa da doğa severlerimiz burada trekking ve doğa yürüyüşleri yapacak."
Varol, Ağrı Dağı'nın manevi anlamda belirli bir dini inanış açısından da çok önemli yere sahip olduğunu vurgulayarak bazı insanların buraya gelip manevi etkinlikler gerçekleştirmek istediklerini anlattı.
Türkiye'nin "cennet bir vatan", Ağrı Dağı'nın da "bu cennet köşelerden biri" olduğunu ifade eden Varol, "Biz istiyoruz ki Ağrı Dağı'mız 4 mevsim tırmanışa açık olsun, doğaseverler belirli dönemlerde gelip bu dağda çeşitli etkinlikler yapıp kamp kursun. Dağcılıkla ilgilenen bütün sporcularımız yılın bütün mevsimlerinde her türlü etkinlik ve antrenmanlarını burada gerçekleştirsin. Dağcılarımızın ihtiyaç duyduğu bütün teknik tesislerin tamamını inşa edelim. Biz istiyoruz ki bu dağın uygun bir yerinde kayak merkezi olsun. Dünyanın tamamındaki insanların buraya akmasını istiyoruz." diye konuştu.
Varol'un konuşmasının ardaından kurulan standlar ziyaret edildi.
Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar da alandaki vatandaşlarla tek tek ilgilendikten sonra Belediyeye ait stantda vatandaşlara ikramlarda bulundu.
Gençlerin ilgi odağı olan Başkan Acar kendilerine çay ikramını elleri ile gerçekleştirdi.
Başkan Yıldız Acar ile tanışmak için standa gelenler arasında bulunan Dağcılık Federesyonu Antrenörlerinden Ayşe Akan'da Ağrı Dağına olan sevdasını anlatarak ''defalarca tırmandığım ve uzun bir süredir özlemini bu tırmanışı takip ederken kente dair de bilgi sahibi olduğunu Doğubayazıt'ın bir kadın tarafından yönetilmesinden duyduğu memnuniyeti ve takip ettiği çalışmaların başarısından dolayı kendisini kutladı.
Acar Dağcıların İlgi Odağı Oldu
İl dışından gelen dağcıların da ilgi odağı olan Acar misafirlerin beklentileri konusunda gerekli notları alarak gereğini eksiksiz yerine getireceklerinin sözünü verdi.Doğubayazıtlı Dağcılarında taleplerini not alan Acar ''Kentin Turizmine katkı sağlayacak olanın Ağrı Dağı olduğu kadar bu zorlu yolculukların mihmandarı olan Doğubayazıt'ın öz evlatlarıdır sizler bizim aynamızsınız bugüne kadar kentimizi nasıl gururla temsil ettiyseniz bundan sonra daha özverili bir şekilde aynı başarıyı sürdüreceğinize olan inancımla hepinizi tebrik ediyor sezonun hayırlı olmasını  temenni ediyorum,dedi. Acar Doğubayazıtlı Dağ Sporcularına da tüm desteklerinin devam edeceğini ifade etti.
Başkan Yıldız Acar alandan ayrılırken birlikte fotoğraf çektiren  Gaziler'in övgü dolu ifadeleri karşısında da duygulandı.

Acar Programa ilişkin yaptığı açıklamada ;Bizler bu kadim kentin idarecileri olarak dünyanın bir çok coğrafyasından gelecek olan misafirlerimizi Ağrı'nın zirvesinde Türkiye'nin çatısında ki buluşmaya uğurlamanın haklı gururunu taşımayı sürdüreceğiz.Bunun için Belediye olarak tüm paydaşlarımızla birlikte her türlü fedakarlığı yapmayada hazırız ,dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2021, 19:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER