Ağrı HDP'nin Kareası

Ağrı HDP aday belirlemede sona doğru yaklaşırken kulislerde 4 isim öne çıkıyor

Ağrı HDP'nin Kareası

31 Mart Mahalli idareler seçimlerinde Ağrı Belediye Başkanlığı için başvuruları sonlandıran HDP de adayların açıklanacağı tarih henüz netleşmezken kulislere 4 ismin öne çıktığı görülüyor.

Ağrı eski DTP İl Başkanı ve 2009 seçimleri Belediye Başkan adayı Murat Öztürk başvuru yapmamasına rağmen sürekli gündemi meşgul eden bir isim olarak önümüze çıkıyor. Öztürk’ü öne çıkaran en büyük özelliğinin mücadeleci kimliği olduğu gözleniyor.

Başvurusu olmamasına rağmen yine gündemde olan isimlerden biride mevcut DBP İlBaşkanı Bahattin Temel.

Temel son kuşak siyasi kimlikler arasında öne çıkan tek isim.Temel’i avantajlı kılan çözüm sürecinin ardından partiye teveccühün bitme noktasında öne çıkarak tabanı sürüklemesi olarak görülüyor.

Hazal Aras başvurusu mutlak beklenen isimlerin başında geliyordu.Aras’ın Diyadin Belediye Başkanlığı sürecinde sergilediği performans hala daha HDP kulislerinde konuşulmaya devam ediyor.

Aras’ın yıllarca çizgisini bozmadan sürdürdüğü siyasi mücadelesi sempatisini arttıran en önemli etkenlerden biri.

Ve son olarak Yılmaz Üzeyiroğlu öne çıkan isimlerden biri olarak görülüyor.Üzeyiroğlu işadamı kimliği ve hizmet söylemleri ile fark yaratan tek aday adayı tipi olarak göze çarpıyor.

Ağrıda çok fazla tanınmasa da Üzeyiroğlu HDP seçmeninin en çok merak ettiği isim ve bu durumda farklı bir güven alanı yaratıyor kendisi için.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2018, 20:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER