Ağrı HEDEP’te Beklenen Başvuru Gerçekleşti

2024 Yerel seçimleri öncesi aday adaylığı başvurularını almaya başlayan HEDEP’te beklenen başvuru gerçekleşti.

Ağrı HEDEP’te Beklenen Başvuru Gerçekleşti

Uzun süredir kamuoyunda aday olması yönünde beklenti oluşan Mehmet Akkuş bugün Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi İl binasına giderek başvuru evraklarını teslim etti.

Esnaf kültürüne hakim ,iş adamı kimliği ile kentte tanınan ve yıllardır siyasi yaşamını aynı doğrultuda sürdüren Mehmet Akkuş Ağrı Belediye Başkan adaylığı için bir önceki dönemde öne çıkan isimlerden olmuştu.

Uzun yıllar teşkilat içinde aktif görevlerde bulunan Mehmet Akkuş’un başvurusu çalışma arkadaşları tarafından da heyecanlandırdı.

HEDEP Ağrı Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Akkuş Kimdir ?

Mehmet Akkuş 1969 yılında Ağrı’da doğdu öğrenim hayatını Ağrı’da tamamlayan Akkuş 1990 yılında aktif mücadelenin içinde yer alarak DEP Gençlik kolları yapılanmasında yer aldı.1992 yılına dek yaşadığı cezaevi sürecinin ardından İstanbul’a göç eden Akkuş burada da aktif siyasetten kopmadı.

İstanbul DEHAP il yönetiminde yer alan Mehmet Akkuş aynı zamanda Gaziosmanpaşa DEHAP ilçe sekreterliği görevini yürüttü.

Demokratik Toplum Kongresi 3. Bölge sözcülüğünün ardından 2 dönem DTP Arnavutköy İlçe Başkanlığı görevini üstlendi.2004 yılında DTP Arnavutköy Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Akkuş 2014 yılında tekrar döndüğü Ağrı’da da aktif siyasete devam etti.

2015 yılında Ağrı HDP il yöneticiliği ve il başkan yardımcılığı görevlerini sürdürdü. 2019 yerel seçimlerde ağrı HDP Belediye Eş Başkan aday adayı oldu. Belediye Başkanı Kontenjan listesinde yer aldı.

Halen HEDEP Ağrı İl Yönetiminde yer alan Mehmet Akkuş evli ve 5 çocuk babasıdır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Deyyar
Deyyar - 5 ay Önce

Zaten hedep kimi gösterse o kazanacak..Akp hayal bile kurmasın. Boşuna para harcamasın. Suriyelilere para verebilir ve halk bunu kabul eder..

Doktor
Doktor - 5 ay Önce

Hayırlı olsun Mehmet kardeşim

Faruk
Faruk - 5 ay Önce

Hayırlı uğurlu olsun Ağrı merkez adayı var sonunda çok şükür

Emre kimsun
Emre kimsun - 5 ay Önce

Hayırlı olsun memet abiye kişiliğiyle duruşuyla dürüstlüğüyle dört dörtlük biri inşAllah ağrımiza çok katkısı olacak

Fırıncı
Fırıncı - 5 ay Önce

Mehmet Akkuş kardeşim hayırlı olsun

SIRADAKİ HABER