Ağrı İ.Ç. Üniversitesinde Bir Usulsüz Atama İmza İçin Hazır Bekliyor

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Abdulhalik Karabulut alışıla gelen usulsüzlüklerine bir yenisini daha eklemek için Sayıştay raporları sonrası gündemin değişmesini bekliyor. Müstemleke Valisi tavrıyla kul hakkı gözetmeyen ve kanun tanımayan rektörün basın açıklamasına dair değerlendirmenin de yarın gazetemizde paylaşılması bekleniyor.

Ağrı İ.Ç. Üniversitesinde Bir Usulsüz Atama İmza İçin Hazır Bekliyor

A.İ.Ç.Ü de yeni bir usulsüz atama imzaya hazır şekilde bekletiliyor. 

Sayıştay tarafından yayımlanan 2020 faaliyet raporunda denetim dışı banka hesapları olduğu ve yönetildiği  yönünde bulgularla birlikte en çok öne çıkan usulsüz atmalar ve jet yükselmelerle Türkiye gündemine düşen Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi yeni bir usulsüz atama için harekete geçti. 

Kurum içinde yıllardır atama bekleyen ve sınav kazanan birçok personeli olmasına rağmen kurum dışından yapılan alımlarla personellerinin  hak kaybı yaşamasına neden olan A.İ.Ç.Ü de usulsüz atamaların ardı arkası kesilmiyor. 

banner47
Müezzinin hızlı yükselişi ile Türkiye de manşet olan A.İ.Ç.Ü de iddialara göre yine kurum dışından bir imamın sekreterlik kadrosuna atanması için başlatılan çalışmalarda sona gelindi. 

İddialara göre Fakülte Sekreteri olarak atanması beklenen ve istediği pozisyon boş olmadığı için gerekli prosedürler tamamlanarak başka bir birime kaydırılan N.S isimli personelin yerine dışardan atanacak olan isim için tüm hazırlıkların tamamlandı ve atama kararı imza aşamasına geldi. 

Atamanın sayıştay raporlarının gündem olmasından sonra kısa bir süreliğine bekletildiği ve olayların soğumasının hemen arkasından hayata geçirilmesi bekleniyor. 

Daha öncede öğretmen açığının en çok yaşandığı kentlerden biri olan Ağrı da 2 eğitimcinin aynı usullerle meslek yüksek okulu sekreterliği kadrosuna alındıktan 1 hafta sonra Ağrı Belediyesine görevlendirildiği VİP transfer hizmeti veren Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde söz konusu atamanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği de merakla bekleniyor..

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2021, 16:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Samet AYCAN
Samet AYCAN - 2 yıl Önce

Milletvekili Ekrem ÇELEBİ nin kardeşi İkram ÇELEBİ yide usulsuz olarak Üniversiteye aldı. Sizler bunu haber yapmadınız. Araştırın daha neler bulursunuz.

SIRADAKİ HABER