Ağrı İl Müftüsü Necati Şafak Oldu

2023 genel seçimlerinin ardından hızlanan atamalarla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarında bir çok değişikliğe gidildi. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan son kararname ile Ağrı İl Müftüsü de değişti.

Ağrı İl Müftüsü Necati Şafak Oldu

Ağrı’ya da İl Müftüsü Celal Büyük’ün yerine Necati Şafak atandı.

Kararnamenin yayınlanması ile birlikte yaklaşık 3 yıldır Ağrı’da görev yapan Celal Büyük’ün görev yeri değişti. Büyük, Diyarbakır İl Müftülüğüne atandı. Ağrı’ya ise Gaziantep Şahinbey İlçe Müftüsü Necati Şafak atandı.

İzmir İl Müftülüğüne, Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, Afyonkarahisar İl Müftülüğüne, Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu atandı.

Necati Şafak kimdir?

1971 yılında Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Yeditepe beldesinde doğdu. İstanbul Fatih Camii kuran Kursunda Hafızlığını tamamladı.

1991 yılında Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde Müezzin Kayyım olarak göreve başladı. Şanlıurfa Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1997 yılında mezun oldu.

Kısa dönem askerlik sonrası 1999 yılında başladığı Diyanet Selçuk Eğitim Merkezi İhtisas Kursunu 2002 yılında tamamlayarak aynı yıl Mardin Mazıdağı ilçesine Müftü olarak atandı daha sonra Gaziantep Karkamış, Osmaniye Sumbas, Osmaniye Bahçe ve Hatay Antakya ilçe müftülüğü görevlerinde bulundu.

23.02.2021 tarihinde atandığı Şahinbey İlçe Müftülüğü görevinden sonra Ağrı Müftülüğü görevine atandı. Evli ve beş çocuk babasıdır

YORUM EKLE
YORUMLAR
mrt
mrt - 7 ay Önce

başarılar

SIRADAKİ HABER