Ağrı'nın 102 Yıl Geciken Madalyası Gökçe Ailesine Teslim Edildi

Yıllarca sürdürdüğü çalışmalar sonrası babasının kahramanlık beratını alan Hayri Gökçe gururunu paylaştı.

Ağrı'nın 102 Yıl Geciken Madalyası Gökçe Ailesine Teslim Edildi

1918 -1922 yılları arasında Kurtuluş Savaşında vatani görevini yapan Er Rüstem Gökçe’nin şeref madalyası 102 yıl sonra oğluna verildi.

1901 Ağrı Eleşkirt Doğumlu Rüstem Gökçe 1918 -1922 yılları arasında kurtuluş savaşında görev yaptıktan sonra terhis olarak memleketi Ağrı’ya dönmüştü.

Gazi Rüstem Gökçe 1959 yılında hayatını kaybettikten sonra oğlu Hayri Gökçe annesinin anlatımlarından yola çıkarak uzun süre babasının askerlik sürecine dair araştırmalar yaptı.Hayri Gökçe sonrasında sürecin resmiyet kazanması için gerekli müracaatlarda bulundu.

Gökçe süreci şu şekilde anlattı ; Babam Rüstem GÖKÇE ,

1959 yılında hakkın rahmetine kavuşmuş ve çocukluğumda annem hep babamın kurtuluş savaşına katıldığını ve o zamanın şartlarında ( 1918-1922 ) askere gittikten 7 yıl sonra geri döndüğünü anlatırdı.

Yaptığım araştırmalar ve müracaatlarım sonucunda Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz ve büyüklerimiz var olsun ki şu cevabi ile beni akrabalarımı ve tüm sevenlerimi onurlandırmış, gururlandırmıştır, dedi.

19 Nisan 2024 Günü Resmi Gazetede yayınlanan karar sonrası mirasçı Hayri Gökçe’ye Kurtuluş Savaş Kahramanlarından Rüstem Gökçe’nin İstiklal Madalyası ve Beratı teslim edildi.

Gökçe’ye teslim edilen belgede ise ;

‘’ Asağıda kimliği ve görev yeri yazılı Milli Kahramanın 15 Mayıs 1335 ,(1919) ile 09 Eylül 1338 (1922) tarihleri arasında Kurtuluş Savaşında görev yaptığı arşiv kayıtlarından tespit edilmiştir.

Kurtuluş Savaşında hizmeti olduğu halde, madalya almadan vefat eden Rüstem GÖKÇE'nin oğlu Hayri GÖKÇE, 66 saylı Kanun'un Ek4 ve Ek6'ncı Maddelerine istinaden 19 Nisan 2024 tarihli ve 8343 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı gereği istiklal Madalyası ile taltif edilmiştir.’’ İfadelerine yer verildi.

Oğul Hayri Gökçe duygularını ‘’ Devletimiz sağ olsun var olsun, cümleleri ile ifade etti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Coskun Harun Toprakkaleli
Coskun Harun Toprakkaleli - 3 ay Önce

Sevgili Eleşkirt'in vatansever evladinin hatirasi onunde saygiyla egiliyorum. Kurtardiginiz vatan ve bugunlerimiz icin sizlere minnettariz.

SIRADAKİ HABER