Ağrı'nın Kaymakam Belediye Başkanından Müjdeli Açıklama ''Tam 1500 Kişi''

Göreve başlaması ile birlikte bölgenin çehresini değiştirecek hamleleri peşpeşe sıralayan Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Alper Balcı kamuoyuna yönelik yaptığı açıklama ile umut olmayı sürdürdü.

Ağrı'nın Kaymakam Belediye Başkanından Müjdeli Açıklama ''Tam 1500 Kişi''

Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Alper Balcı bölgede istihdam yaratacak olan NYT teksil atölyesinin çalışma koşulları ve hedeflerini deklare eden bir basın açıklaması ile kamuoyunu aydınlattı. 

Diyadin Belediyesi Sosyal Medya Hesaplarından paylaşılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; 

Paydaşlarımız Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve İŞ-KUR ile birlikte şirin ilçemizin en önemli sorunlarından biri olan işsizlik sorununa neşter vurmak. İnsanımızın doğduğu topraklarda istihdamını sağlamak amacı yatırımlarını bölgemize kanalize eden NYT  tekstil firmasının kısa sürede hayata geçirdiği projemiz bir çok insanımıza umut kapısı olmakla birlikte sevinçle karşılanmıştır. 

Bir süre önce hayata geçen ve kursiyerleri ile makinaları işler hale gelen tekstil projemizde hedeflenen 1500 kişilik istihdamın öncüleri olan kursiyerlerimiz 7 buçuk aylık eğitimin ardından vasıflı birer eleman olmakla birlikte evine ekmek götürmenin mutluluğunu paylaşacaklardır. 

Hali hazırda 82 kursiyerimizin eğitildiği Tekstil projemizde kursiyerlerimiz aylık 1800 TL kursiyer öğrenci maaşı almakla birlikte tek öğün yemekleri ve mola satlerinde çay,simit,poğaca ikramlarıda tarafımızdan karşılanmaktadır. 

Eğitim sürecinin bitmesi ile birlikte tüm kursiyerlerimiz tüm sosyal kazanımları ve AB standartlarında ki çalışma ortamı ile birlikte asgari ücretle iş başı yaptırılacaktır. 

İlerleyen süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilinde Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank önderliği ve  Sayın Valimiz Dr Osman Varol destekleri ile  1500 işçi kapasiteli fabrikanın kurulumu yapılacak ve Diyadin ilçemizin istihdam sorunu büyük oranda  giderilmiş olacaktır. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ümit doğan
Ümit doğan - 2 yıl Önce

6 ay devletten 1800 TL maaş ödeniyor ve sigorta primi ödenmiyor ikinci altı aydan sonra cogusunun işine son veriliyor yeni rant kapısı devlet garantisi 1 yılı bulamıyor bari devletimiz fabrikaları kendisi işletse ve fırsatçılar a fırsat vermese.kaymakam beyimiz madalyonun diğer tarafını takip etmek sizin için zor bir durum Allah yardımcınız olsun inşAllah.

SIRADAKİ HABER