Ağrı Valiliği Açıklık Getirdi

Ağrı Valiliğinden basın açıklaması

Ağrı Valiliği Açıklık Getirdi

Ağrı Valiliği tarafından son dönemlerde nüfus müdürlüklerinde yığılmaya sebep olan asparagas haberlere ilişkin basın açıklaması geldi.

Ağrı Valiliği tarafından yapılan açıklamada ;

Son zamanlarda bazı basın yayın organları ile sosyal medyada 2020 yılında T.C. Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kâğıt ve harç bedellerinde yüksek artışlar olacağı, nüfus cüzdanı ve eski sürücü belgelerinin 2020 yılından itibaren geçerli olmayacağı, sürücü belgelerinin yenilenmesi için sağlık kurulu raporu isteneceği ve bu nedenle belgelerin değiştirilmesi gerektiği şeklinde asılsız haberler çıktığı anlaşılmıştır.

T.C. Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kâğıt ve harç bedellerinin her yıl olduğu gibi 2020 yılı içerisinde de yeniden değerleme oranında artış yapılarak güncelleneceği, halen kullanılmakta olan nüfus cüzdanlarının T.C. Kimlik Kartı alıncaya kadar geçerli olduğu, sürücü belgeleri için mevcut uygulamada herhangi bir değişiklik yapılmadan yenileme işlemlerine devam edileceği, halen kullanılmakta olan nüfus cüzdanlarının T.C. kimlik kartı alıncaya kadar geçerli olduğu, 2020 yılında da eski sürücü belgelerinin geçerli olduğu mevcut uygulamada herhangi bir değişiklik yapılmadan yenileme işlemine devam edileceği vatandaşlarımızın asılsız haberlere itibar etmemeleri kamuoyuna saygıyla duyurulur…''ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2019, 16:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 4 yıl Önce

Biz ailece karar aldık yeni kimlik ve ehliyet çıkarmayacağız çünkü 10 nufus tek tek çıkarmak istesek kişi başı 30 lira fotoğraf eder 300 lira maliyeye kişi başı 30 lira makbuz kesilecek eder 300 lira 4 tanede ehlyet var 240 lira dolmuş ücreti gidiş geliş 30 lira toplam 300+300+240+30=870 lira ev kira tek asgari ücret aç kalalım insan vatandaşına bu zulmü yaparmi

SIRADAKİ HABER