Ağrı Valisi Mustafa Koç'tan 1OO.Yıl Kutlama Mesajı

Ağrı Valisi Mustafa Koç, Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Ağrı Valisi Mustafa Koç'tan 1OO.Yıl Kutlama Mesajı

Vali Koç mesajında , "Bugün, geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden beri büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milletinin Karakterine ve Geleneklerine En Uygun İdare” olarak ifade ettiği, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.
Bu anlamlı günde öncelikle; binlerce yıllık tarihimiz boyunca her zaman yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan ecdadımızı, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla yâd ederken; Ağrılı hemşehrilerimizin, yarınımız olan çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyor, sizleri en samimi duygularımla selamlıyorum.


Cumhuriyet, Türk milletinin zengin tarihi boyunca gerçekleştirdiği en büyük adımlarından birisidir ve bu adım, milletimizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırma yolunda önünü açmış ve ufkunu genişletmiştir. Milletimiz, Cumhuriyet ile birlikte Milli bir Devletin onurlu toprakları üzerinde özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş ve bu vesileyle Devletin tek ve gerçek sahibi olmuşlardır. İnsan onuruna ve yaradılışına en uygun rejim olan Cumhuriyet, birlikte var olmanın yegâne teminatıdır.
Cumhuriyetimizin 100 yıllık öyküsü aynı zamanda bir başarı öyküsüdür. Kuruluşundan bugünlere gelişine kadar Devletimiz ve Milletimiz, iç ve dış düşmanlarımızın sürekli olarak tehdidi altında kalmıştır. En son ise 15 Temmuz 2016 tarihinde milletin ve devletin bekasına darbe vurulmaya çalışılmıştır. Ancak bu millet Cumhurbaşkanımızın etrafında kenetlenerek bu ihanete izin vermemiştir. Bu tehditler ne ilk ne de son olmakla birlikte, bunları bertaraf etmenin tek bir yolu vardır; o da vatan gibi ortak değerlerimizin etrafında milli bir şuurla kenetlenmektir. Doğusuyla, Batısıyla, Güneyiyle, Kuzeyiyle Cumhuriyet gibi sağlam temeller üzerine kurulmuş olan ülkemizi yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.


Değerli Hemşehrilerim!


Bugün bizlere düşen en temel görev Cumhuriyetin ne olduğunu iyi kavramak, birleştirici ve bütünleştirici özelliğini asla göz ardı etmemek, vatanımıza ihanet içerisinde olmayan hiç kimseyi ötekileştirmeyen bir anlayışla bu cennet topraklarımız üzerinde yaşayan herkesi birinci sınıf vatandaş olarak görmektir. Özgürlük ve demokrasiyi anayasal sınırlar çerçevesinde yaşatmaktır. Farklılıklarımızı zenginlik sayarak, ortak tarih ve kültür etrafında birleşmek ve güçlü Türkiye’nin inşasına katkıda bulunmaktır. Ancak bu sayede Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin kazanımlarını, kendi kültür birikimiyle harmanlayarak Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından işaret edilen 2053 ve 2071 hedeflerine kararlı bir şekilde ilerleyecektir. İnşallah bu vesileyle, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı Türkiye yüzyılı ve Türk’ün çağı olacaktır.
Sevgili Gençler!
Sizler ümidimiz, geleceğimiz, ülkemizin yarınlarısınız. Ülkemiz, sizlerin gayretleri ile uygar medeniyetler seviyesinde hak ettiği yeri alacaktır. Yaşadığımız sıkıntılı zamanlardan sonra büyük bir çabayla ve inançla kurduğumuz Cumhuriyetimiz sayesindedir ki; bugün, millet ve devlet olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ulvi bir medeniyetin mirasçısı olan Devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş ve dünyanın en güçlü ülkeleri arasına girmeyi başarmıştır. Şunu unutmamalıyız ki; milli- manevi değerlerin farkında olmayan, değerlerine yabancılaşmış, kendi kimliğinin ne ifade ettiğini bilmeyen kimseler, dünya milletleri içerisinde benliklerini adlandırmaları ve kendilerine yer edinmeleri mümkün olmayacaktır.
Mukaddes vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna kurtuluş mücadelesinin taçlanarak kurulduğu ve bugün gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve kanları ile bu toprakları bizlere vatan kılan Aziz Şehitlerimizi rahmetle; gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.
Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun." ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER