Ağrıda Rekor Gözaltı

Ağrı da 2 gün ara ile gerçekleştirilen operasyonlarda 62 kişi gözaltına alındı

Ağrıda Rekor Gözaltı

Ağrı da 2 gün arayla gerçekleştirilen operasyonlar sonrası Terör Örgütü FETÖ ile ilişkili olarak 13 kişi gözaltına alınırken PKK/KCK ya yönelik operasyondada 6 ilçeden 49 kişi gözaltına alındı.

Ağrı valiliğinin PKK/KCK operasyonu ile ilgili açıklaması şu ifadelerden oluşuyor;

İl Emniyet Müdürlüğümüzce PKK/KCK silahlı terör örgütü adına faaliyet yürüten şahıslara yönelik Ağrı Merkez, Tutak, Patnos, Doğubayazıt, Eleşkirt ve Diyadin ilçelerimizde 27.11.2018 tarihinde yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde 49 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Operasyon sonucu yakalanan 49 şahsın ikametlerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 27 adet av tüfeği fişeği, 2 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet Polis Pantolonu, 1 adet Polis Beresi, 196 adet CD-DVD ayrıca çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

Yine Ağrıda FETÖ terör örgütüne yönelik Cumhuriyet başsavcılığının yürüttüğü operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheli için paylaşılan haberin detaylarıda şu ifadelerden oluşuyor;

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca Yürütülen Operasyonda, Fetö/Pyd Örgüt Üyesi Oldukları İddia Edilen 13 Zanlı Gözaltına Alındı.

Ağrı merkezli 9 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 13 zanlı gözaltına alındı.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında bir öğretmen ve bir zabıt katibi, emekli il nüfus müdürü ile meslekten ihraç edilen 7 polis memuru, 2 hemşire, bir ebe ve bir Kur’an kursu öğreticisinin aralarında olduğu 15 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Karar üzerine harekete geçen Ağrı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi koordinesinde 9 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 13 zanlı, örgüt üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alındı.

Şüphelilerin, kente getirilecekleri, adreslerinde bulunamayan iki zanlının arandığı öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER