Ağrı’da Seçim Sonuçlarına Etki Edebilecek İsim Adaylık Başvurusu Yaptı

Ağrı'da seçim sonucuna partisi leyhine etki edebilecek ender isimlerden biri aday adaylığı başvurusu yaptı.

Ağrı’da Seçim Sonuçlarına Etki Edebilecek İsim Adaylık Başvurusu Yaptı

Ağrı’da seçimin seyrini değiştirebilecek güçte ki isim Yeşil Sol Parti’ye adaylık başvurusu yaptı.
Milletvekili listelerinin askıya çıkacağı 10 Nisan tarihinin hemen akabinde kapatılma davasının sonucu açıklanacak olan HDP 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan genel seçimlere Yeşil Sol Parti adıyla katılma kararını kamuoyu ile paylaşmıştı.
Seçim takviminin açıklanması ile beraber diğer partilere göre aday adaylığı başvurusunu daha geç başlatan Yeşil Sol Partide milletvekilliği başvuruları devam ederken dün sabah saatlerinde gelen başvuru haberi Yeşil Sol Partinin bu seçimlere ciddi bir hazırlık içinde olduğunun işaretini verdi.
HDP kulislerinden edindiğimiz bilgilere göre partinin  iç değerlendirme mekanizmasında önerilen isimler listesinin istisnasız tamamında ve birinci sırada Hazal Aras adı yer aldı.

banner47
Geçmiş dönemlerde de kendi siyasi mecrasının önemli isimlerinden olan Hazal Aras 2014 yılında Diyadin Belediye Başkanlığı süresince icraatları ve duruşuyla  ile öne çıkmış ve Ağrılıların tamamında bir sempati alanı oluşturmuştu. 
2019 yılında Ağrı’nın kaybedeni olan mekanizmanın dişlisi olmak yerine siyaset sahnesinden çekilen Aras tüm anti propagandalara rağmen partisinin en önemli ismi olarak gündemde hep yerini korudu.
HDP tarafından yapılan temayül yoklamalarının her kesimin istisnasız adı üstünde uzlaştığı tek isim olan Aras öneriler sonrası yapılan görüşmeler neticesinde dün sabah saatlerinde Yeşil Sol Ağrı İl Başkanlığına giderek adaylık başvurusunu yaptı.
Ağrı’da oluşturduğu sempati alanı ile  kendi seçmeninin tamamını konsolide edebilecek Aras’ın aday olması durumunda yerel dinamikleri harekete geçirerek partisi leyhine önemli bir avantaj sağlayacağı ve seçimin kaderine etki edebileceği uzun süredir kamuoyunda dillendiriliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER