Ağrılı Genç İran Sınırında Öldürüldü

Yasa dışı yollarla sınırı geçen 1 kişi öldürüldü

Ağrılı Genç İran Sınırında Öldürüldü

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi Kızılkaya köyünde yaşayan 5 Türk Vatandaşı  yasadışı yollarla ticaret yapmak çin İran sınırına geçti.
Haşem Tilaver Yusuf Yiğit ve Nevzat Yiğit Yunus Tilaver, Samet Tilaver, adlı şahıslar tam Türkiye sınırına geçmek üzere iken İran Askerleri tarafından açılan yaylım ateşinin hedefi oldular.
Açılan ateş sonrası Haşem Tilaver ağır yaralandı.
Haşem Tilaver İran Sağlık teşkilatı tarafından hastaneye taşınırken ambulansın yolu kaybetmesi sonucu yolda yaşamını yitirdi.
Aile İranlı yetkililer ile görüşerek Haşem Tilaver’in cenazesini istedi.
Tilaverin cenazesinin bugün İran’a geçecek aileye teslim edilmesi beklenirken İran askerleri tarafından gözaltına alınan Yusuf Yiğit  Nevzat Yiğit Yunus Tilaver ve  Samet Tilaver’in durumu henüz netlik kazanmadı.

Olaya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir sosyal medya hesabından olayı şu ifadelerle duyurmuştu;Hakkari Derecik ’ten sonra bir cinayet de Doğubayazıt Kızılkaya köyünde yaşandı. Sınır ticareti yapan 5 genç İran Pastarları tarafından taranmış, açılan ateş sonucu Haşem Tilaver isimli genç yaşamını yitirmiştir. 4 genç ise İran askerleri tarafından gözaltına alınmıştır. Anlatılan Kürdün hikayesidir.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2019, 19:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Taşçı
Mehmet Taşçı - 5 yıl Önce

İl dışında yaşamakla beraber Ağrı'sıyla sızısıyla memleketi içinde gurbette yaşayan biri olarak şunu sormak istiyorum; hikâye kürdün hikâyesi tamam da, şu hıristiyanlık ve misyonerlik reklamı da ne oluyor? Kürdün yeni dini mi?

aras çelik
aras çelik - 5 yıl Önce

kürdün böyle bi hikayesi yok dirayet efendi.bu hikaye aç gözlülüğün hikayesidir.kısa yoldan zengin olmanin hikayesidir.sizin gibi tuzu kuru olanların kürtlerin sırtindan geçinmesi kadar aşağılık bi durum yoktur.de haydi tırrek vekil bozuntusu.

SIRADAKİ HABER