Ağrılı İş Adamları 5 Milyon Dolandırıldı İddiası

Bir çetenin tuzağına düşen Ağrılı iş adamlarının yaklaşık 5 milyon Türk Lirası dolandılırdığı iddia edildi.

Ağrılı İş Adamları 5 Milyon Dolandırıldı İddiası

İstanbulda yaşayan bir gurup Ağrılı İş Adamı dolandırıcıların tuzağına düştü.


Sahte evrak düzenlemek marifeti ile dolandırıldığını iddia eden iş Ağrılı iş adamları imzalarının kopyala yapıştır tekniği ile senetlere aktarılan ve ikinci şahsa devredilmiş gibi gösterilen senetler aracılığı ile icraya veriliyor.
M.E'nin beyanlarına göre ;Bir sabah bir tebligat alıyor imza karşılığı ve icraya verildiği bilgisini alıyor, kıymetli dostum. 800.000 tl eski parayla 800 milyar gibi bir rakam. İşin enteresan tarafı  bu çetenin ağına düşen  diğer kurbanlarda Ağrı’lı ve  daha da enteresan olan ise icraya verende Ağrı’lı olması.
Tebligat esnasında alınan imza, kopyala yapıştır tekniği ile senede aktarılmış ve ikinci şahsa sanki devredilmiş gibi gösterilmiş ve bu ikinci şahıs da senedi sözde tahsil edemediği için icraya başvurmuş. Bu çetenin hukuk bilgisi çok yüksek, olay incelediğinde bu kanı oluşuyor.  
M.E ile aynı yöntemle dolandırılan  diğer bir mağdurun itirazı sonucu adli inceleme yapılmış ve imzanın kopyala yapıştır tekniği ile senetlere aktarıldığı mahkemece tespit edilmiş. Bu mahkeme süreci içinde  sadece icrayı durdurabilmek için de 170 bin tl (170 milyar) teminat yatırmak zorunda kalmış .
M.E gibi 5 veya 6 kişinin daha bu olayın mağduru olduğu  şuana kadar ulaştığımız bilgiler arasında yer alıyor. Mağdurların ortak özelliği İstanbulda İş Yapan Ağrılılar olarak öne çıkıyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hulusi Özer
Hulusi Özer - 3 yıl Önce

İstanbul,da yaşayan bir yakınım da aynı durumla karşılaştı şu anda mağdur bir durumda hukuki savaşını veriyor ve ne yazıkki mağdur eden şebekenin içinde ve alacaklı durumda olan dolandırıcı da Ağrılıdır hatta tanıdığım ve benimle yıllarca aynı Devlet Dairesinde çalışan bir arkadaşımın oğlu arkadaşımı aradım durumu anlattım oğlun bir dolandırıcı şebekesinin içerisinde olabilir dedim bana verdiği cevap aynen şu oldu oğlumun cebinde yetmiş kuruş yok nasıl oluyor senin yakın akrabanda 750 bin alacağı oluyor gerçekten Devletimizin bu dolandırıcılara en büyük cezayı vermesi gerekir diye düşünüyorum ve Hukuk ve Yüce adalete güveniyorum

Ttrrtty
Ttrrtty - 3 yıl Önce

Ggffd

SIRADAKİ HABER