Ağrılılardan TBMM Evi Tepkisi

Çeelebi'nin TBMM Evi projesi vatandaşlar tarafından sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu.

Ağrılılardan TBMM Evi Tepkisi

AKP Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’nin TBMM Evi Projesi tepkilere neden oldu

Akp Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’nin TBMM Başkanı Mustafa Şentop’la görüşmelerinin ardından Ağrı’ya TBMM Evi yapılacağını duyurması üzerine vatandaşlar sosyal medya hesabından tepki gösterdiler.

Çelebi açıklamasında ‘’ Nasıl Ahlat’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapıldıysa, biz de Ağrı’ya bir TBMM Evi yapılmasını istedik. Meclis Başkanımız da bu talebimize sıcak baktı. Sayın Valimiz ile Ağrı merkezdeki eski süt fabrikasının bulunduğu 26 dönümlük yeri belirledik. Buraya TBMM Evi ve Selçuklu mimarisiyle Ağrı’ya yakışacak kütüphane ve çocuklarımız için sosyal donatılardan oluşacak bir kompleks yapılacak. Meclis Başkanlığının, bu yatırım için 2021 yılı içerisinde proje ihalesine çıkmasını bekliyoruz“ ifadelerine yer vermişti.

Çelebinin açıklamasında Selçuklu Mimarisi ile yapılması planlanan kütüphane ise geçtiğimiz hafta Ağrı Valisi Osman Varol tarafından eğitim AVM olarak basına tanıtılmış ve bu projenin 20 dönüm arazi üzerine inşa edileceğini duyurmuştu.

Ağrı Valiliğinin bu projesinin TBMM Evinin bir parçası olarak tanıtılması da TBMM Evine tepkileri gölgelemek adına metne iliştirildiği intibası uyandı.

Sadece TBMM üyelerinin faydalanabileceği ve vatandaşların kullanımına kapalı olacak olan TBMM Evine tepkiler ülkenin ve ilin içinde bulunduğu ekonomik darboğaz ve halkın gerçeksorunlarının göz ardı edildiği düşüncesi ile tepkilerin odağı oldu.

Konuya ilişkin sosyal medya hesaplarında hızla yayılan tepki paylaşımında şu ifadelere yer verildi;

Ağrıya TBMM temsili evi yapılıyor.

-Çünkü işsizler burada iş imkanı bulacak,

-Çünkü Ağrı Araştırma ve Eğitim sağlık ocağı yerine artık burada tedavi olacağız,

-Çünkü Hayvancılık ve Tarım üretimi buradan kontrol edilecek,

-Çünkü Burası fabrika görevi yapacak, Mesela İran da giyim çok pahalı burada üretip İran’a satarsak Ağrı halkı kazanacak.

-Çünkü emekli milletvekilleri burada yiyip, içip, ücretsiz kalacak sonra halk kazanacak.

Sayın yetkililere lütfen Ağrıya böyle kötülükler yapmayın,

Ağrıya Aş, iş, Ekmek lazım yüzlerce fabrika parasını gereksiz işlere harcamayın...

Tepki paylaşımlarına Çelebi’nin seçim bölgesi olan Patnos’tan da aynı sertlikte eleştiriler yöneltildi.

Ağrılılar gerçek sorunlarının göz ardı edildiği noktasında hemfikir olduklarını paylaşımların altlarına yaptıkları yorumlara ortaya koydu.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2020, 09:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 3 yıl Önce

Ekrem beyin ağrı merkeze hiç faydası olmadı zaten hiç kusura bakmasın eleştiririz.vali beyin eğitim avm projesi ise alkışlanır lakin yanında birde eğitim bilinci ama samimiyetle halkımızda olmalı başta eğitimcilerimizde,kurnazlık ve edebiyat yapmakla değil.

Sanane
Sanane - 3 yıl Önce

Kardeşim ağrıya yapacağınız en güzel hizmet küçük çaplı da olsa üretim yapan tesisler kurmak olsun bu boş işlerle meşgul olmayın vatandaş aç

Halk
Halk - 3 yıl Önce

Bence vekilin gelip dolmuş duraklarındaki kavgaları ve sesleri duyması lazım. Ev değilde yolu ve dolmuş sistemini düzelt denirdi. Sosyal hayatı rahatlatacak eylemler yapılması lazım. Yoksa msj yoluyla yatırım yapmaya gerek yok.

SIRADAKİ HABER