A.İ.Ç.Ü Başına Buyruk Rektöre Kurban Ediliyor

Türkiye de bürokratik çeteleşmenin en bariz örneğini sergileyen ve suç örgütü gibi çalışan Karabulut Çetesi her gün başka bir usulsüzlükle gündem olmaya devam ediyor.

A.İ.Ç.Ü Başına Buyruk Rektöre Kurban Ediliyor

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğüne atandığı günden bugüne dek sansasyonel uygulamaları ile gündem olan Abdulhalik Karabulut sayıştay raporlarından da anlaşılacağı üzere bir çok usulsüzlük ve yolsuzluğa imza attı. 

2017 yılında göreve geldikten sonra Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi kadrosunda bir çok akademisyen bulunmasına rağmen 2018 yılında  Rektör , Erzurum Atatürk Üniversitesi Kadrosunda bulunan Prof. Dr. Önder Şimşek’i 13/b li olarak  görevlendirme ile A.İ.Ç. Üniversitesi Rektör Yardımcılığına  atamıştır. 

Bu usulsüz atama ile A.İ.Ç.Ü akademik personelini rencide etmekle yetinmeyen Karabulut aynı usulsüz görevlendirmeyi defaatle tekrarlamaktan da geri kalmamıştır. 

banner47
Üniversiteyi çiftliği gibi yönetmeye devam eden Rektör Karabulut’un bu yöntemle A.İ.Ç. Üniversitesini  yolluk ödemeleri ile ne kadar zarara uğrattığı da net olarak bilinmemektedir. 

Yakın cevresine AKP iktidarının sona yaklaştığını vurgulayan Rektör Karabulut’un  bu sebeple yeni usulsüz alımlara imza atmak üzere bir takım girişimlerde bulunduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor. 

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde bir hafta içinde biri dekan olmak üzere 2 akademisyenin görevlerinden istifa etmesi ve farklı bir kurumdan istenen personelin göreve başlamaması da yolsuzluk ve usulsüzlükleri destekler nitelikte bir eylem olarak göze çarpıyor. 

Rektör Karabulut’un akçeli işlere ilişkin sayıştay raporunda işaret edilen 28 dosyaya ilişkin şu ana kadar hiçbir işlem yapılmaması dikkatlerden kaçmıyor. 

Yüksek Öğretim Kurulunun belirlediği yeönetmeliklere aykırı hareket eden ve Sayıştay Raporu ile bir çok usulsüzlüğü gözler önüne serilmiş olan başına buyruk Rektör Karabulut’a ilişkin YÖK ve Cumhuriyet savcılarının daha ne kadar müsamaha göstereceği de merakla bekleniyor. 

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2021, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER