Ağrı Kültür Eğitim Turizm Derneği Başkanı Serdar Yıldız ve beraberinde ki yönetim kurulu üyeleri,Osman Polat,Muhammet Balcı,Metehan Yıldırım ile birlikte Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof Dr. İlhami Gülçin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak kentin üniversite ile entegrasyonu noktasında fikir alışverişinde bulundu.
Alışılmışın dışında hazırladıkları dosyayı Rektör Gülçin’in dikkatine sunan AKET Ekibi bu tutumu ile sivil toplum kuruluşlarının gerçek işlevini yerine getirdi.
AKET tarafından hazırlanan ve 15 ana madde etrafında toplanan rapor nedeni ile A. İ. Ç.Ü Rektörü Gülçin Aket Gençlik Derneği’ne teşekkürlerini ileterek dikkate alacaklarını ifade etti.
AKET tarafından hazırlanan rapor şu 15 ana başlık adı altında toplandı.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi- Şehir Entegrasyonu
1-) Açık kampüs vizyonu çerçevesinde üniversite imkanlarının (havuz, fitness, konuk evi vs.) sivil halka açık işletmeler olduğu reklamı yapılmalı, ve sivil halk kullanımı da yaygınlaşmalıdır.
2-)Üniversite Millet Bahçesinin kullanımı yaygınlaştırılmalıdır. Yerel halkın büyük bir çoğunluğu üniversitede millet bahçesi ve diğer imkanlardan habersiz durumdadır. Çeşitli etkinlik, festivaller Üniversite Millet Bahçesinde yapılmalıdır.
3-)Üniversite Millet Bahçesinde halk buluşmaları ve öğrenci buluşmaları gibi etkinlikler düzenlenmelidir.
4-) Ulaşım konusunda özellikle vize-final sınav haftalarında şehir merkezi ve kampüs arasında bir araç ayarlanarak ücretsiz taşıma hizmeti verilmedir. Bu imkan şehirdeki toplu taşıma araçlarını da rahatlatacaktır.(Ring Seferleri)
5-)Sivil Toplum Kuruluşları, Basın Kuruluşları ve Öğrenci Temsilcileri ile periyodik dönemlerde bir araya gelerek istişare yapılmalıdır.
6-)Bölgedeki çocukların özellikle müzik ve spor alanındaki becerilerini daha da geliştirmek ve onlara profesyonel bir hizmetin verilmesi için Müzik bölümü ve Spor Bilimleri Fakültesi kapsamında kurslar düzenlenebilir.
7-)Yerel halkın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak sağlık, tarım ve hayvancılık vs. konularında halka açık şekilde söyleşi programları düzenlenebilir ve bu alanlarda eğitimler verilerek farkındalık sağlanabilir.
8-)Şehrin işlek bir caddesinde Üniversiteye ait bir ofis ve danışmanlık merkezi gibi bir yer ayarlanabilir. Burada üniversite ürünlerinin (bal, logolu ürünler, hediyelik eşyalar) satışı sivil halka da yapılabilir.
9-) Üniversiteler, Halk Eğitim Merkezleri gibi Yaşam Boyu Öğrenme merkezli olabilir. Bununla beraber üniversite bünyesinde, Rusça,Farsça, İngilizce gibi kursları, alanında başarılı olmuş akademisyenler verebilir.
10-)Yerel İhtiyaçlara göre ve bölgesel kalkınmayı hedef alabilecek, projeler üretilmeli, tarım ve hayvancılığın revaçta olduğumuz bölgemize akademik ve fiziki anlamda daha çok eğilmek elzemdir.
11-)Üniversite öğrencilerinin staj ve mesleki tecrübelerini geliştirmek adına, firmalar ve stk’lar ile işbirliği yapılmalıdır.
12-)Şehrin Kültürel anlamda var olan ve keşfedilmemiş değerleri keşfedilerek, bilimsel envantere alınıp şehrimiz kazandırılmalıdır.
13-) Şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel hafızasını güçlendirmek adına ivedilikle çalışmalar yapılmalıdır.
14-) Farsça eğitim ve öğretimi yaygınlaştırmalı,gerek vatandaş gerekse öğrenciler ile birlikte “İRAN” sınır ticareti yapılması adına adımlar atılmalıdır..
15-) Milli Eğitim başta olmak üzere diğer kamu kurumlarıyla üniversite arasında kopukluk giderilmeli ve kurumlar ile paydaş olunabilmeli..