AKP Ağrı Merkez İlçe Başkanı Mehmet Nuri Yıldız belgelerle geri döndü

Kendisine ait olduğu öne sürülen müstehcen görüntüler sonrası hukuk mücadelesi başlatacağına vurgu yaparak görevinden istifa eden Mehmet Nuri Yıldız elinde adli belgelerle kısa süren suskunluğunu bozdu.

AKP Ağrı Merkez İlçe Başkanı Mehmet Nuri Yıldız belgelerle  geri döndü

AKP Ağrı Merkez İlçe eski Başkanı Mehmet Nuri Yıldız’ın bir komploya kurban gittiği belegeleriyle ispatlandı.

Montaj yoluyla oluşturulan müstehcen görüntülerin sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılmasının ardından bir çok basın kuruluşunun da haberlerine konu olması sonrası görüntülerin montaj olduğu yönünde yaptığı açıklama sonrası hukuk mücadelesi başlatan AKP Ağrı Merkez İlçe Başkanı Mehmet Nuri Yıldız görevinden istifa etmişti.

Yıldız istifasında AKP teşkilatlarının arkasında durmadığına ve bu yolla bir kumpasa kurban gittiğinede vurgu yapmıştı.

Bugün adli görüntü uzmanları tarafından yapılan incelemeler sonrası oluşturulan rapor Mehmet Nuri Yıldız tarafından basına servis edildi.

Yıldız’ın hazırladığı basın metninde şu ifadelere yer verildi ;

AK Parti Ağrı Merkez İlçe eski Başkanı Mehmet Nuri Yıldız hakkında yayınlanan müstehcen görüntülerin montaj ve kurgu olduğu uzman raporuyla belgelendi.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan görüntülerin bazı medya kuruluşlarında yayınlanmasının ardından görevinden istifa ederek aklanmak istediğini belirten Mehmet Nuri Yıldız hakkındaki uzman bilirkişi raporu tüm gerçekleri ortaya çıkardı. Adli Görüntü Uzmanı-Kameraman Yönetmen Mehmet Hilmi Gültepe, TRT Adli Görüntü Uzmanı- Sistem Analisti Cahit Cesur, TÜBİTAK Adli Görüntü Uzmanı Eralp Özer’in yaptığı bilirkişi raporunda olayın tüm yönleri ortaya çıktı.

Uzman Bilirkişi raporunda videonun 00:14 ila 00:16 saniyeleri arasında kadraj/atlama/sıçrama değişikliği olduğu videonun kesin olarak video/kurgu ve montaj unsurları içerdiği ifade edildi.

Ayrıca videonun oynatma hızı alınarak fotoğraflandığı ve saniyede bin 296 adet fotoğraf elde edildiği açıklandı.

Kendisine kurulan komplonun ardından Ağrı Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Mehmet Nuri Yıldız, gelen raporla tüm gerçeklerin ortaya çıktığını ifade etti. Bu olayın tüm faillerinin bulunması için mücadele edeceğini vurgulayan Yıldız “Hakkımızdaki iftira ve kumpasların ardından Ağrılılar bizleri ziyaret ederek desteklerini ilettiler. Hepsine minnettarım. Olayın ilk başından beri videonun kumpas olduğuna inanan tüm Ağrı halkına ne kadar teşekkür etsem azdır. Çok şükür ki bugün ki raporla gerçekler ortaya çıktı. Ancak bu işin peşini bırakmayarak hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2022, 21:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Budak
Budak - 2 yıl Önce

Torpil herşeyi yaptırır

Adam
Adam @Budak - 2 yıl Önce

Görevi iade edilsin inandırıcı olsun bari

Admin
Admin - 2 yıl Önce

Ateş olmıyan yerde duman çıkmaz

Bahattin Bulut
Bahattin Bulut - 2 yıl Önce

Başından beri kumpas olduğu belliydi.Rabbim sebep olanlaın yanına bırakmasın

Temel
Temel - 2 yıl Önce

İlk duyduğumda inanmamıştım zaten. Çok iyi ve sevilen bir kişilik olduğunu biliyorum. Dilerim kim üzdüyse, üzülsün..

SIRADAKİ HABER