Alkışlar Ağrı'nın Sağlık Çalışanlarına

Ağrı da sağlık çalışanlarının özverisi hasta oranında büyük ölçüde düşüş sağladı.

Alkışlar Ağrı'nın Sağlık Çalışanlarına

Coşkun Daharlı başarılı çalışmaları ile göz doldurdu.

Ağrı İl Sağlık Müdürü olmasının hemen akabinde covid-19 teması nedeni ile karantinaya alınmasına rağmen iş ve işleyişin aksamaması için özverili çalışmalarını sürdüren Coşkun Daharlı corona virüsle mücadele konusunda ciddi başarısı ile öne çıktı.

Önceki gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Erzurum da corona virüsle mücadele kapsamında yaptığı değerlendirmelere Ağrı damgasını vurdu.

Geçtiğimiz ay Ağrı da pik yapan corona virüs’ün birinci dalgasında yeni değerlendirmelere göre Ağrı 1 ayda covid-19 test sonucu pozitif çıkan hasta sayısında yüzde 75 oranında gerileyerek 8 il arasında en başarılı il olarak takdim edildi.

banner47
Ağrı İl Sağlık Müdürü Coşkun Daharlı’nın temasları sonrası Ağrı Valiliği ve Belediyesinin de destekleri ile Ağrı da Filyasyon ekibi sayısı 70 e çıkarıldı.

Ağrı da 60 yaş üstü hasta oranının geçtiğimiz dönemde diğer illere oranla 3 katı olduğu ama bugün yüzde 75 lik düşüşle bu handikabında aşıldığı ifade edildi.

Sağlık alt yapısı yetersiz olan Ağrı da yatak sayısı doluluk oranı yüzde 54,yoğun bakım doluluk oranı yüzde 76 ve solunum cihazına bağlı hasta sayısınında yüzde 27 olduğu açıklandı.

Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü koltuğuna oturduğunda covid-19 salgınının en yoğun yaşandığı süreci başarı ile yöneten Daharlı ve Ağrı da görev yapan sağlık çalışanlarını başarılarından dolayı kutluyor şükranlarımızı sunuyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER