Alper Balcı Zimem Defterini Satın Aldı

Kaymakam Alper Balc'dan vatandaşın yüreğine dokunan davranış

Alper Balcı Zimem Defterini Satın Aldı

Bir Osmanlı geleneği olarak unutulmaya yüz tutan Zimem Defteri geleneği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından başlatılan kampanya ile yeniden Türkiye de uygulanır hale geldi.
Kısa süre önce  Diyadin Kaymakamının FETÖ iltisaklı olduğu gerekçesi ,ile görevden alınmasının ardından Diyadin Kaymakamı ve aynı zamanda Diyadin Belediyesi Kayyumu olarak atanan Kaymakam Alper Balcı'da bu geleneğe uyarak Diyadin'de esnafın borç defterini satın aldı.
Kaymakam Balcı'nın bu kadirşinaslığı vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.Mehmet Sarı isimli  vatandaş Balcı'nın tavrına ilişkin sosyal medya hesaplarından duygularını şu ifadelerle paylaştı;
Kaymakamımız ve belediye başkan vekilimiz sayın Alper Balcı esnafları ziyaret ederek bizleri onurlandırdı. Bu ziyaretiyle bir daha halkın yanında olduğunu gösterdi.Kendisi bizlerin sorunlarıyla bizzat ilgilendi . Bizden veresiye alışveriş yapan ve geri ödeme durumu olmayan vadandaşlarimiza yardım edeceğini ve onların yanında olacağını dile getirdi. Burdan kendisinde sonsuz şükranlarımızı sunarız.
Zimem Nedir ?
Zimmet kelimesinin çoğul hali olan zimem, borç anlamına gelmektedir. Zimem defteri de bu borçların yazılı hale getirildiği defter anlamına geliyor.
Osmanlı zenginlerinin, borçlarını ödeyemeyen vatandaşlara bu şekilde yardımcı olduğu biliniyor. Hayırseverlerin kendi isimlerinin bilinmemesini istemesi ve yapılan hayrın gizli kalmasını isteyenler için zimem formülü kullanılmıştır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Allah razı olsun
Allah razı olsun - 3 yıl Önce

Darısı ağrı merkezin başına bizim esnaf sanatkarlar odasında bir kağıt parçası bile parayla helal olsun kaymaka beyimiz

Ahmet kaya
Ahmet kaya - 3 yıl Önce

Sayın kaymakam bey asil bir Osmanlı torunudur vali yardimcisiyken tanıyorum karakterli harika bir devlet adamı tecrübeli bir kaymakamdır ilçemiz çok şanslıdır buyle bir Kaymakaymin olduğu icin

Sero_Ağa
Sero_Ağa - 3 yıl Önce

Alper kaymakam halkın ta kendisiidir

SIRADAKİ HABER