BAYRAM GELMİŞ DİYORLAR YURDUMA!

BAYRAM GELMİŞ DİYORLAR YURDUMA!

BAYRAM GELMİŞ DİYORLAR YURDUMA!

Bir ay daha gerimizde kaldı. Peki ne mi yaptık yine biz? Daha çok yedik, daha çok doyduk. O kadar çok yedik ki şimdi de bayram etmeye kalktık! İyi ama hani açlığı tanıyacaktık? Ne var ki yine açlık tanıdı bizleri!

Yalnızca açlığı bilmek için değildi oysaki tutulan oruçlar. Aynı zamanda lokmamızı bölüşmek içindi. Akşamına mükellef sofralarda tıka basa doyurmak değildi kursağımızı. Neden yine tersini anlamak durumunda kaldık acaba? Bir insanla, bir hayvanla yahut bir bitkiyle paylaştık mı suyumuzu, lokmamızı? Kaçımız tanımadığımız bir çocuğun aç olma ihtimalini düşünerek doymadan kalktı sofradan? Kaçımızın boğazına düğümlendi bir ihtiyarın yoksulluğu? Yok yok, yine geçemedik çoğumuz insanlık dersini! Aç kalışımızı mükâfatlandırmak çok daha işimize yaradı. Eee ne de olsa akşama kadar aç kalmıştık ve bundan dolayı en güzel yiyecekleri hak ediyorduk (!) İyi ama hep aç olan insanların bizlerden farkı neydi? Hadi kendimizi aldatmak anlaşılır bir sebep de ya O'nu? O aldanır mı sanıyoruz tüm bu işgüzârlığımıza? Peki ya oruçluyken kırdığımız kalpler, yaktığımız canlar? Hiç ama hiç değiştirmediğimiz hatalar? Onlar da cabası.

Öte yandan, bizler ibadeti sadece bir ev ödevi gibi gördük. Hâlbuki ibadet bir ev ödevi olmanın çok daha ötesindeydi. İbadet yaşama olumlu anlamda bir katkı sağlamazsa hükmü kalır mı diye bir düşünmek gerekmez miydi? Mesela namaza duran bir kişi eğer ki namazını kıldıktan sonra da aynı kişiyse bunun anlamı kalır mıydı? Dünyaya fayda sağlamayacaksa veya içimizi temizlemeyecekse hangi ibadet maksadına ulaşırdı ki acaba?

Şimdi diyorlar ki bayram gelmiş yurduma(!) Bayram gelmişse eğer yine daha çok yemek, yine daha çok içmek düşer bizlere. Hem de bir an bile olsa düşünüp hissetmeden ve dur durak demeden yiyip içmek düşer bizlere. Umurumuzda mı yurdun ve hatta dünyanın geri kalanı? Ne de olsa hak ettik daha çok yemeyi.

Bir tavsiyem de şimdi dünyanın kimi yerlerinde zulmeden sevgisiz insanlığadır: Hele ki sizler tek bir boşluk bile bırakmadan doldurun içinizi lokmalarla(!) Nasıl olsa yiyeceğiniz mazlum etidir. Hem bitse de mazlum eti birbirinizi yeriz! Ne de olsa sizlerden hiç bitmez!!!

Hadi kalalım selametle...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER