Belediye Başkan Adaylığı Sürecini Başlatan HEDEP'te İlk Başvuru Mahmut Tataş'tan

Belediye Başkan adaylarını belirleyen aday adaylığı sürecini başlatan HEDEP'te ilk Başvuru Mahmut Tataş'tan geldi.

Belediye Başkan Adaylığı Sürecini Başlatan HEDEP'te İlk Başvuru Mahmut Tataş'tan

2024 Yerel Seçim Çalışmalarına aralıksız devam eden partiler kendi takvimlerini oluşturmaya başladı.
HEDEP İl Başkanı Umut Doğruer'in dün sosyal medya hesabından başvuru almaya başladıklarını açıklamasının ardından HEDEP Ağrı İl Başkanlığı bugün ilk aday adayını ağırladı.
Mahmut Tataş HEDEP Belediye Başkan Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı.
2023 Genel Seçimlerinde YSP Ağrı Milletvekili Aday Adayı olan Tataş siyasi arenaya Belediye Başkan Adayı olarak dönüş yaptı.
Milletvekili adaylık sürecinde listede yer almamasına rağmen seçim takviminin son gününe kadar kendi imkanlarını seferber ederek adaylarla birlikte köy köy,propaganda çalışmalarına katılan Tataş'ın bu davranışı takdir toplamıştı.
Mahmut Tataş bugün beraberinde  Kanaat Önderleri Emirşah Demir,Nevzat Demir ve bir gurupla birlikte HEDEP Ağrı İl Başkanlığına gelerek Tutak Belediye Başkan Aday Adaylığı başvuru evraklarını teslim ederek adaylık sürecini resmen ilan etmiş oldu.

HEDEP Tutak Belediye Başkan Adayı Mahmut Tataş Kimdir ?

HEDEP Tutak Belediye Başkan Aday Adayı Mahmut Tataş 1982 yılının Ocak ayında Ağrı’nın Tutak İlçesi Uzunöz Köyünde dünyaya geldi. Bölgenin koşullarının çok elverişli olmaması nedeni ile ilkokulu köyde bitiren Tataş sonrasında eğitim hayatıma ara vermek zorunda kaldı.

İBölgede istihdam alanlarının oluşmaması nedeni ile 2000 yılında İstanbula göç etmek zorunda kalan Tataş çok küçük yaşlarda iş hayatında atıldı. Bir elektrik şirketi ile yolları kesişen mesleki eğitim alma kararı ile meslek okulu elektrik bölümünden mezun oldu ve bu süreçte aynı firmada iş hayatını sürdürdü. Elektrik Teknisyenliği unvanını aldıktan kısa bir süre sonra iş yerinden ayrılarak kendi firmasını kurdu. Hali hazırda İnşaat sektörünün çeşitli alanlarında faaliyet yürüten Tataş Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Mehmut Tataş vizyoner kişiliği ile yurt dışında turizm ve otomotiv sektöründe de faaliyet göstermeye başladı..

İş hayatında sürdürdüğü başarı grafiği onu memleketine hizmet etme arzusundan alıkoyamadı. Tataş bu nedenle aktif siyasete katılma kararı alarak 2023 Genel Seçimlerinde Yeşil Sol Parti’den Ağrı millet Vekili Aday Adayı oldU ve partinin seçtiği adaylar ile Tutak’ın birçok köy ve mezralarında seçim çalışmalarına katıldı.

Tataş yine bölgenin en büyük sorunlarından biri olan göç ve geçim kaynağı tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan ciddi orandaki düşüş nedeni ile tersine göçü teşvik edebilmek ve üretime katkıda bulunmak adına kendi köyünde 10 dönüm üzerinde bir çiftlik kurarak ciddi anlamda bir farkındalık yarattı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER