Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Ağrı da Bir İlk Hayata Geçirildi

Ağrı Corona Virüs Tedbirleri kapsamında yeni bir uygulama ile tanıştı

Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Ağrı da Bir İlk Hayata Geçirildi

Corona Virüs’ün Türkiye de ilk görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden itibaren Sağlık Bakanlığı ve İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kısıtlama kararları ve tedbirler kapsamında Ağrı da bir çok uygulamaya gidilmiş kamu kurum ve kuruluşları da ilgili düzenlemeler doğrultusun da vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak amacı ile bir çok ek tedbir ve önlem almıştı.

Doğubayazıt Belediyesi Ağrı da bu güne dek alınan önlemlere yeni bir boyut kazandırarak bir ilke imza attı.

Salgın’ın ilk görüldüğü tarihlerde kentin çeşitli alanlarında dezenfekte alanlarının kurulmasına öncülük eden Doğubayazıt Belediyesi salgının yeniden ivme kazandığı ve Camilerin açık olduğu bu dönemde yeni bir uygulamaya başvurdu.

İlçe genelinde belirli noktalara el dezenfektan istasyonu kuran belediyemiz, camilerde de aynı uygulamayı başlattı.

Doğubayazıt Belediyesi tarafından ilçe merkezinde bulunan 87 Camiye dezenfektan istasyonu kurularak ortak kullanım alanı olan ibadethanelerimizde salgınla mücadele kapsamında önemli bir adım atıldı.

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar ve Doğubayazıt İlçe Müftüsü Adem Özçelik tarafından ortak yürütülen proje kapsamında Doğubayazıt Merkezde bulunan 87 Camiye dezenfektan istasyonu kurulurken yine Doğubayazıt Belediyesi tarafından 20 bin adet tek kullanımlık seccade temin de sağlandı.

Seccade dağıtımı ve dezenfekten istasyonlarının kurulması töreninde konuşan Başkan Yıldız Acar;

Salgın kasamında bilim kurulu ve il hıfzıssıhha müdürlüğümüzün açıklamış olduğu tüm tedbirlerin hayat geçirilmesi noktasında vatandaşlarımızdan beklediğimiz duyarlılık kadar kurumsal kimliklerimizle bizlerinde katkı sunması ve örnek teşkil etmek bakımından da bu süreçte çok büyük önem arz etmektedir.

Bu manada biz belediye olarak tüm tedbirleri almak noktasında gerekli hassasiyeti gösteriyor ve hemşehrilerimizden zaruri nedenler dışında evlerinden dışarı çıkmamaları konusunda hassasiyet beklediğimizi ifade ederek ,sağlık dolu huzurlu günler temenni ediyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER