DAVULLU ZURNALI YARDIM REZALETLERİ

Barış Ülker sosyal yaşamda gördüğü çarpıklıkları yazmaya devam ediyor

DAVULLU ZURNALI YARDIM REZALETLERİ

Bu yazıda şu davul zurnayla gittiğimiz yardım faaliyetlerini anlatasım tuttu. Neden mi bahsediyorum? Hani şu "Bak nasıl yardım yapıyoruz yoksullara; iyi insanlar olduğumuzu herkes görsün!!!" dediğimiz yardımlar var ya, işte onlardan bahsetmek istiyorum. Hani yanımıza olabildiğince insan alarak en acıklı pozları verdiğimiz yardımlar… Gözlerimizi süzerek, yüzümüze de hafif bir tevazu serpiştirdiğimiz o boy boy fotoğrafların olduğu o çakma yardım faaliyetleri…!

Davul zurnayla gittiğimiz o evlerde yoksul aşı pişirdiğimizi cümle âleme duyururuz ya; şimdi o evlerin bazılarında pişen YOKSUL AŞI nasıldır onu anlatayım da belki davul zurnayı evde bırakıp gizlice yardım etme büyüklüğünü gösteririz!!!

Öncelikle derin ve geniş bir yoksulluğu bir tencereye benzetelim. Bu tencerenin yani yoksulluğun içini ağzına kadar gözyaşıyla doldururuz. Doldurduğumuz bu gözyaşının içine ise bir tutam çocuksu umut, bir miktar anne kederi, epeyce de en yufkasından bir baba yüreğini de ekleriz. Sonra bunu iyice pişmesi için kızgın bir yaşam ateşinin üzerine koymalıyız. Yaşam ateşi tenceremizi kaynattıktan sonra içindekilerin daha fazla eriyip tükenmesi için ateşi kapatmamalıyız! Kısık ateşte pişen yoksul aşının üzerine biraz amansız bir hastalık, biraz aile içi şiddet ve çok az da dondurucu soğuk ekleriz. Akabinde ateşi asla kısmayız. Yaşam iyice yakar bu aşı! En sonunda da kocaman bir sürahi düş kırıklığını ekleriz. Ve böylece yoksul aşı hazırdır. Tabi eğer geride hastalıktan ölmemiş bir çocuk, intihar etmemiş bir baba ve öldürülmemiş bir anne kaldıysa afiyetle yerler bu aşı!!!

Şimdi hâlâ o insanları hem yoksulluğa teslim edip hem de davul zurnayla ifşa etmeye devam edecek miyiz?

Kalın vicdanınızla...

YORUM EKLE
YORUMLAR
Metin Çelebi
Metin Çelebi - 3 yıl Önce

Barış bey sen çok yaşa yazılarını sabırsızlıkla takip ediyorum ve tebrik ediyorum ne yazıkki ülkemiz bu hale geldi kim getirdiyse ALLAH a havale edelim başkada bir şey demiyelim çünkü en yüksek makama havale ettik ettikte toplum olarak bizlerin hiçmi kusuru yok bence var çünkü destek olduk gördüğümüzü görmeden geldik duyduğumuzu duymadan geldik hep sessiz kaldık eleştirmedik sorgulamadık bana değmeyen yılan kırk yıl yaşasın dedik sonuç yozlaşmış gösteriş meraklısı bir toplum olduk bunu cenaze taziyelerinde düğünlerde yardım yapılan yerlerde görüyoruz nerdeyse bütün medyayı çağıracağız eyy ahali bakın biz nasıl birisiyiz taziyelerdeyiz düğünlerdeyiz yardımlardayız oysa sağ elin verdiğini sol el gitmemeliydi ama şak şakcılık benliğimize yerleşmiş bir kere ne yaparsın ALLAH sonumuzu hayr eylesin başka yazılarını sabırsızlıkla beklerim.Ne olur kendine iyi bak memleketin senin gibi duyarlı insana ihtiyacı var.

Mir  mıhemmed
Mir mıhemmed - 3 yıl Önce

Sözde yardıma gittikleri mahallelerde peşlerine bir suru kamera takarak verdikleri iki ekmek yad uć beş liralik erzak kutusuyla onuda en ucuz ve kalitesiz ürünlerle insanların gururlariyla onurlariyla alay edercesine rendice ederek bir halt yemiş gibi boy fotoğraf lar videolar ćekinip kendi aptalliklarinisergilediklerni bile anlamayacak zavallılar dan başka bir şey değillerdir.

Oguz safak
Oguz safak - 2 yıl Önce

Kamu davasinda mustekiyim bi dolandiricilik cetesini çökertmek istiyorum adlj surec devam ediyor ancak cesur bi gazeteciye ihtiyacım var korkmayan bi adam arıyorum elimdeki bütün kanjtlar mevcut

Taner Söylemez
Taner Söylemez @Oguz safak - 2 yıl Önce

Oğuz Şafak Bey Ağrı04haber iletişim kutusundan bizlere ulaşabilirsiniz ..

Gerçek  ağrılk
Gerçek ağrılk - 3 yıl Önce

Siz bu vatan hainliginize ve nankorlugunuze devam edin.Allah sizi bu gunleri aratacak hale düşürsün inşAllah.

Vatandaş
Vatandaş @Gerçek ağrılk - 2 yıl Önce

Gerçek ağrılı sen lafı nerenden anlıyorsun niye beddua ediyorsun eğitim seviyen ne kültürün ne dünyaya bakış acın ne sen kimsin eyyy gafil eyyy cahil

SIRADAKİ HABER