Diyadin Eski Belediye Başkanına Şok Karar

2014 seçimlerinde Diyadin Belediye Başkanlığını kazandıktan sonra görevden el çektirilen Hazal Aras'a Ankara merkezli davadan ceza .

Diyadin Eski Belediye Başkanına Şok Karar

2014 yerel seçimlerinde Diyadin Belediye Başkanlığına seçildikten sonra yerine kayyum atanan ve bir süre tutuklu olarak cezaevindekakdıktan sonra beraat ederek tahliye olan Hazal Aras 2019 yerel seçimlerinde parodisi tarafından Diyadin de yeniden aday gösterilmiş fakat Aras adaylıktan çekilmişti.Hazal Aras TJAüyeliği dosyasından Ankarada yargılandı.

Ankara merkezli soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ankara Adliyesi’ne getirilen TJA üyesi 8 kadın tutuklandı, 13 kadın ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı.
Ankara merkezli soruşturma kapsamında Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Muş, Ağrı, Antep ve Siirt’te gözaltına alınan TJA üyesi 20 kadından 8’i tutuklandı, 13’ü ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı.
Ankara merkezli soruşturma kapsamında Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Muş, Ağrı, Antep ve Siirt’te 29 Kasım’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 20 kadın, Ankara Emniyeti’nde 4 gün sonra tamamlanan ifade işlemlerinin ardından dün Ankara Adliyesi’ne getirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen 12 savcı tarafından başlayan ifade işlemleri, 11 saat sonra tamamlandı.

banner47
8 KADIN TUTUKLANDI
Savcılık tarafından “örgüt yöneticiliği” ve “örgüt adına faaliyette bulunmak” iddiasıyla ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen Figen Aras, Figen Ekti, Mekiye Ormancı, Didar Çeşme, Bedia Akkaya, Hatice Güngör, Hülya Kınağu ve Gülistan Dehşet tutuklandı.
13 KADINA EV HAPSİ
Mahkemeye sevk edilen Yeliz Ayyıldız Kıyak, Hülya Taşar, Zekiye Güler, Sultan Esen, Meral Şimşek, Zeynep Boğa, D.A., Merve Tekin Demirel, Hazal Aras, Aysel Ceylan, Beritan Canyaş, Tamcihan Çelebi ve Amed’ten Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan Hatice Ay, ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER