Erdoğan'dan İzin Çıktı Savcı Sayan Milletvekili Adaylığı İçin Ağrı Belediye Başkanlığından İstifa Etti

Ak Parti kulislerinden edinilen bir son dakika haberine göre Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabulü üzerine 2023 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için belediye başkanlığından istifa etti.

Erdoğan'dan İzin Çıktı Savcı Sayan Milletvekili Adaylığı İçin Ağrı Belediye Başkanlığından İstifa Etti

Savcı Sayan’a Saray’dan İzin Çıktı

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan milletvekili adayı olmak için belediye başkanlığından istifa etti.

2019 yerel seçimlerinde ezici bir farkla Ağrı Belediye Başkanı seçilen AKP’li Savcı Sayan 2023 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için Ağrı Belediye Başkanlığından istifa etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki açıklamalarında belediye başkanlarını 2023 genel seçimlerinde milletvekili adayı göstermeyeceğini ilan etmesinin ardından yaşanan süreçte adaylık için isimleri geçen başkanların görevlerine devam kararı alındığı ve son olarak Mehmet Özhaseki tarafından aralarında Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın da bulunduğu 4 belediye başkanının adaylığı için Erdoğan’la bir görüşme yapacağı konuşuluyordu.

Günlerdir Ağrı Kamuoyunun merakla beklediği Sayan’ın milletvekilliği adaylığı Çarşamba günü Cumhurbaşkanı tarafından alınan kararla netlik kazandı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olumlu görüş bildirmesinin ardından Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan görevinden istifa etti.

Ak Parti listelerinden milletvekili adayı gösterilecek olan Sayan’ın çok Ağrı 1. Sıra adayı olması beklenirken ,AKP’nin Sayan’ı İstanbul 3. Bölgede değerlendirmesinin de söz konusu olabileceği bilgisi edinildi.

Sayan’ın istifasının ardından Ağrı Ak Parti de milletvekili listesinin nasıl şekilleneceği de merakla bekleniyor.

Savcı Sayan'ın resmi olarak  istifa ve milletvekili adaylığının Ak Parti aday adaylığı müracatlarının son bulduğu 22 Mart'ta açıklanması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2023, 09:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Muradına erdi
Muradına erdi - 1 yıl Önce

İnşAllah Ağrıda aday olur da akp Ağrıda sıfırı çeker. Hadi inşAllah diyelim.

Şükür kurtulduk
Şükür kurtulduk - 1 yıl Önce

Mele Suleyman
Mele Suleyman - 1 yıl Önce

Vaybe helal olsun adama, Gavur İzmirden aday oldu vekil seçilmedi. Bizim Müslüman Ağrılılar Vekil yapacaklar.. Allah kabul etsin..

Yavuz Solmaz
Yavuz Solmaz @Mele Suleyman - 1 yıl Önce

Müslüman Ağrı Pkk'ya da oy vermemeli.Şehirlerde bomba patlatıp masum insanları öldürenlerin vebaline ortak olmamalı.Kişi sevdiği ile haşrolunacaktır, kişi kimi severse kıyamette onunla beraber olacaktır." Sure, ismini ikinci kuran ayeti

Zeynep Kaya
Zeynep Kaya - 1 yıl Önce

Keşke Dubai cumhur baskanj olsa

Hacı Nazım
Hacı Nazım - 1 yıl Önce

Ağrının başı sağ olsun.

tufan sayılır
tufan sayılır - 1 yıl Önce

yerinde bir karar bence çünkü ağrı adama küçük geliyor ancak istanbul hizmeti ona yeter.......*

Hacı Nazım
Hacı Nazım - 1 yıl Önce

Ağrının başı sağ olsun. Yazık gitti adam gibi adam

Yeni İçişleri bakanı
Yeni İçişleri bakanı - 1 yıl Önce

Ağrı için büyük kayıp Türkiye için büyük kazanç, savcının atom enerjisi ağrısı gibi küçük bir yere sığmadı zaten, yeni İçişleri bakanı hayrlı olsun


SIRADAKİ HABER