Erhan Kılıç Ağrı'nın Anket Sonuçlarını Açıkladı

Türk Eğitim Sen Ağrı Şube Başkanı Erhan Kılıç anket sonuçlarını açıkladı

Erhan Kılıç Ağrı'nın Anket Sonuçlarını Açıkladı

Ağrı Türk Eğitim Sen anket sonuçlarını basınla paylaştı.

Türk Eğitim Sen Ağrı Şube Başkanı Erhan Kılıç yaptığı basın açıklamasında ;

Kıymetli basın Mensupları;

Ağrı Merkez ilçemizdeki eğitim çalışanları açısından şu sıralarda en önemli gündem maddelerinden biri de “Maaş Promosyon İhalesi”dir. Farklı İl ve İlçelerde yapılan promosyon ihalelerinde alınan meblağlar, eğitim çalışanları tarafından takip edilmekte, merkez ilçemizdeki ihale neticesinde alınacak promosyon miktarı ve ödeme şekli hususunda beklentiler artmaktadır.

Mevcut mevzuat gereği ihale, İl MEM ve yetkili sendika tarafından yapılacak ve imzalanacaktır. Ağrı kamuoyunda, en çok üyeye sahip diğer iki sendikanın da gözlemci olacağı hususunda yanlış bir bilgi dolaşmaktadır. Promosyon ihalesine eğitim çalışanları adına sadece yetkili sendika katılmaktadır.

Sorumlu ve etkili sendikacılık ilkelerimiz gereği, eğitim çalışanlarının beklentilerini belirlemek amacıyla geçen hafta bir anket düzenledik. Öncelikle anketimize katkı sunan tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ederiz. Bizim sendikal anlayışımızda istişare her zaman önce gelir. Asla en iyisini biz biliriz demedik, üyelerimizin fikrini almadan bir adım atmadık. Ağrı Merkez’de çalışan tüm eğitim çalışanlarını ilgilendiren bu konuda da anketimizi sadece üyelerimiz ile sınırlı tutmadık. Sosyal medya aracılığı ile birçok eğitim çalışanına ulaşmaya çalıştık. Yaptığımız anket çalışmamızda eğitim çalışanlarına iki soru yönelttik. İlk soruya katılımcıların %97,35’i “promosyon değerinin tamamının peşin olacak şekilde” olarak cevaplandırmıştır. Promosyon miktarı beklentisi ile ilgili olan ikinci soruya ise katılımcıların %42,06’sı “20.000 TL ve Üstü” şeklinde cevaplandırmıştır. Sorularımıza verilen yanıtlar aşağıdaki tablolarda detaylandırılmıştır. Anket sonuçlarından da anlaşılacağı üzere, eğitim çalışanları 20.000 TL üzerinde bir miktar ve promosyon ücretinin peşin olarak verilmesini beklemektedirler. Umarız, İl MEM ve yetkili sendika promosyon ihalesini beklentileri karşılayacak bir şekilde sonuçlandırırlar,dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER