Fakat'sız,Ama'sız Mazeretsiz Bir Başarı Öyküsü

Taner Söylemez;Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar'ın çalışmalarının kaleme aldı

Fakat'sız,Ama'sız  Mazeretsiz Bir Başarı Öyküsü

Tüm polemiklere kulağını kapamış bir yönetim anlayışı izliyoruz yanı başımızda .


Mazeret üretmeyen  ‘’koşulların elverişsizliği ‘’ bahanesine sığınmayan bir Başkan .


Meclisinde çoğunluğa dahi sahip olmadan, bir hizmet anlayışı ve arayışı.


Kapı kapı ikna çalışmaları ,sokak sokak  sevdasının nakışlarını aşkettiği  memleketinde ,kısık sesli alkışların gölgesinde güneşin doğduğu kenti ışıldatacak, yol çalışmaları.


Yıldız Acar’dan bahsediyorum en önemli kavgasını imar planında vermiş, kırılmış ama eğilmemiş bir çelik iradeden.
Anne şefkati ile sarıldığı memleketinde ,yol gitmez denen ücra bir sokakta  ekip arkadaşları ile bir anda karşınıza dikilebilen  çözüm odaklı bir yönetim anlayışı.


Olmaz denileni oldurma gayreti ,gelmez denileni götüren iradesi ile kente dokunan ,Pandemi sarmalında bile yerinde oturmayan gönüllülerini var etmiş başarıyı alkışlıyorum buradan.


Ekolojik dengeyi önceleyen ,Kadını hakettiği noktaya taşımanın gayretini çarşısında ,pazarında sergileyen bir başkandan.
Çilesini bitirmesi gereken kenti suya kavuşturdu önce ,imkan bulduğunca yolunu  yamadığı kenti n modern yarınlarının kavgasını verdi sonrasında.


Sanayi mahallesine girdi, çıkmaz denilen sokakları çıktı,Koçkıran da devrilmez denen dağı devirdi .


Ahmed-i Hani başlı başına bir sevdaydı her Doğubayazıtlının  yüreğinde olduğu gibi Yıldız Başkanında gönlünde, onun için adına yakışır bir görünüme kavuşması öncelendi mahallesinin.


Başlarken demiştik ya kapadı tüm polemiklere kulağını ve yüreğini açtı Doğubayazıt’a, sevdasını haykırdı dokunduğu her kilitli parke taşında  ,su akan çeşmelerde kadınların hayır duasıyla akıttı gözyaşlarını.


Şimdilerde yürünemez kaldırımların ,akmayan trafiğin rahatlamasının telaşında, aklının bir tarafı harabeden kurtarmaya çalıştığı toptancı hal’inin baharı bekleyen inşaatında.

banner47

Yıldız Başkan’ı izliyorum hemen yanı başımızda Ağrı Dağının vakarında şova ihtiyaç duymayan bir dik duruşu.
Mazerete sığınmayan, Hani Baba Dergahında bir inanışı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2021, 10:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa Karataş
Mustafa Karataş - 3 yıl Önce

Başkanın ve ekibinin başarılarının devamını dilerim

İsim
İsim - 3 yıl Önce

Fotoğrafların oncesinde de yollar parke taşlı sonrasinda da değişen yol kenarlarında yapılmış olan yeni apartmanlar. Fotoğrafların aynı yerleri gösterdikleri de şüpheli. Görseller şüpheli olunca haberin gerçekliği de şüpheli.

mehmet özdemir
mehmet özdemir - 3 yıl Önce

her şey size yakışır şekilde yapıyorsunuz ve cani gönülde bu halka istediğini yapıyorsun sen başkan yolunuz açık olsun saygılar acar başkan size

gerçekçi olalım
gerçekçi olalım - 3 yıl Önce

Çalışmak isteyenin bahanesi olmuyormuş keşke savcı sayan ve Ak Partili başkanlarımızda sizi örnek alsa şovu bırakıp hizmet yapsalar

Patnos
Patnos - 3 yıl Önce

Tamam Doğubayezıt çalışıyor ya Patnos o da yan gelip yatıyor ya da akraba kayırmacılığı mı yapıyor yok mu Patnos'u 20 yıl denetleyecek bir müfettiş yazık şehir 50 yıl geriye gitti

SIRADAKİ HABER