Güle Güle Güzel İnsan

Güle Güle Güzel İnsan

Güle Güle Güzel İnsan

Son zamanlarda ilimizde eleştiri dili olabildiğince sertleşmeye ve acımasız bir dil haline dönüşmeye başladı, oysa gerek ülke olarak gerekse il olarak içinden geçtiğimiz süreç daha fazla yapıcı olmayı, daha fazla teşvik edici bir dili kullanmamız gerektiğini gösteriyor.

Marifet iltifata tabiidir.

Bir yerde güzel işler varsa taltif edilmeli, yanlışlıklar veya eksiklikler de varsa bu da muhataplarına uygun bir dille, suçlamadan tahkir etmeden düzelmesi için çaba sarf edilmelidir.

Ben de onun için güle güle Mehmet TURAL Bey diyorum…

Ağrı Defterdarı Mehmet TURAL yakın zamanda Bursa İline Bursa Defterdarı olarak atandı. Yanlış bilmiyorsam beş yıl kadar ilimize hizmet etti. Bu beş yıllık zaman içinde görebildiğim kadarı ile hem halk içinde hem de İlin yöneticileri içinde sevilen bir kişilik olarak kabul gördü.

Ben de şahsen bir çok zaman fırsat bulup İlimiz ile alakalı bir çok meseleyi kendisiyle konuşabildim. Meselelere yaklaşımı, beyefendi tavrı ve nezaketi hep dikkatimi çekti. Faaliyet olarak çok göz önünde bir kurum olmasa da görebildiğim kadarı ile kurumuna ve hizmet kalitesine de bir vizyon kattı. Tüm bürokratların kendine üstat demesinden bilgi birikim anlamında da yeterliliğine şahitlik ettim.

Ayrıca İlimizin iş adamları içinde de güzel bir izlenim bırakan defterdar bey için keşke her bürokrat sizin kadar güzel ayrılsa demeden de geçemeyeceğim.

Çünkü iş adamlarına da Mehmet beyi sorduğunuzda ortak kanaat beyefendi bir kişi ve bu şehri en az Ağrılılar kadar dert edinen bir idareci cevabını duyarsınız.

bir şahıs için ben de iki kelam etmesem eksiklik hissederdim diye bunları sizlerle paylaşmak istedim.

Güle güle Mehmet abi, başta şehrime yaptığın hizmetler için, sonra beyefendi duruşun ve nezaketin için güle güle… Bu güzel duruşunuz, hizmet derdiniz hiç bitmesin. Yolunuz açık olsun……

YORUM EKLE
YORUMLAR
Seyfi kahraman
Seyfi kahraman - 2 yıl Önce

Mehmet bey hitabından öte Mehmet abi demek daha yerinde ve onun içtenliğine ve samimiyetine ayrı biyer edindirir bu yüzden memleketimizin büyüğüne kardeş küçüğüne abi olması ve şimdi bir diğer büyük şehrin büyük insanı olarak gidiyor olmasına sevindim ancak bir ağrılı olarak Mehmet abimizi unutmuycağız elbet yolun açık olsun yüreği büyük olan adam gibi adam.

SIRADAKİ HABER