HDP Direniyor

Ağrı da ki Nevruz kutlamalarında 4 kişi gözaltına alındı.

HDP Direniyor

7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından Ağrı Belediyesine ait açık otopakta yaklaşık 60 bin kişi ile seçim zaferini kutlayan Hdp bugün aynı alanda Nevruz kutlamalarını 500 kişi ile gerçekleştirdi.

Sabah saat 10 da etkinlik alanında toplanmaya başlayan gurup yerel sanatçıların seslendirdiği Kürtçe şarkılarla halaylar çekti.

Zaman zaman tertip komitesinin belirlediği sloganlar dışında sloganlar atan guruba program sunucusu uyarılarda bulunarak müdahale etti.

Üzerinde bıçak bulunan 2 kişi polis arama noktasından içeri alınmazken yasadışı slogan atan 2 kişide polis tarafından gözaltına alındı.

Hdp Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir ve Hdp Mkyk Üyesi Kemal Peköz’ün alana gelmesinin ardından başlayan program da Hdp Ağrı İl Eş Başkanı Yeliz Karaaslan ve Başkan Yardımcısı Necati Aslan birer konuşma yaptı.Genel Merkez düzeyinde temsili konuşmayı gerçekleştiren Kemal Peköz’ün ardından platforma Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir geçti.

Taşdemir bu kez geleneğini bozarak zaman zaman Türkçe konuşmalarda yaptı.

Taşdemir konuşmasında Ak Partinin Millet iradesi vurgusuna gönderme yaparak ‘’seni seçen halkın iradesi varda Mukaddes Kubilay’ı ,Halef Keklik’i ,Rohat Özbay’ı,Hazal Aras’ı seçen halkın iradesi irade değilmi ‘’dedi.

Taşdemir alanın boş kalmasına ilişkin yönelttiğimiz soruya istinaden şu ifadeleri kullandı;’’Demokrasinin ve hukuğun işlediği koşullarda alanların nasıl akın akın dolduğunu bizler çok iyi biliyoruz sizlerde bunun yakın tanığısınız ama maalesef 2 yıldır partimize yönelik siyasi soykırım operasyonlarına hız verilmiş durumda.Hukuksuzluğun her halide partimize,yöneticilerimize arakadaşlarımızın şahsında yaşatılıyor.Sadece partimizin şuan cezaevinde 10 bin e yakın aktivistimiz ,yöneticimiz,çalışanlarımız önceki dönem Eş Genel Başkanlarımız Milletvekillerimiz olduğu süreçten söz ediyoruz.

Bakın biz bir haftaya yakındır Nevruz çalışmasını bu kentte resmen bir muharebe vererek yapmaya çalışıyoruz.Attığımız her adım yaptığımız her çalışmaya karşılık bir engelle karşılaşıyoruz.Nevruz tertip komitesi başkanımız 1 gün önce gözaltına alındı.Anons şöförümüz 1 gün önce göz altına alındı.Sadece Ağrı da Hdp İl Örgütünden 300 e yakın arkadaşımız şuan cezaevinde eğer bu tabloya ilişkin bir soru sorulacaksa bu faşizmin resmidir’’ dedi.

Taşdemirin konuşmasının ardından program Nevruz ateşinin yakılması ve halaylarla devam etti.

 

Bu habere teknik bir sorun sebebiyle fotoğraflar yüklenenememiştir. Sorun giderildiği anda fotoğraflar yüklenecektir.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2018, 10:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
Karaköse
Karaköse - 6 yıl Önce

Nevruz nedir be? Ya adam gibi ismini yazın, yada haber yapmayın. Bu baramın ismi Newroz'dur. Sizinki Ramazan bayramına Rimizin, Kurban bayramını Curban, Noelê Nual demek gibi bir şeydir.

SIRADAKİ HABER