KADEF Yeni Yönetimini Seçti

Kadef'in olağan kurulunda Ömer Yıldırım büyük ittifakla genel başkanlığa seçildi.

KADEF Yeni Yönetimini Seçti

Kocaeli bölgesinde faaliyet gösteren Ağrı derneklerini ortak bir çatı buluşturma girişimleri sonuç verdi.KADEF Genel Başkanı Ömer Yıldırım büyük bir ittifakla tek liste olarak gerçekleştirilen kongrede başkanlığa seçildi.

Yıldırım Kongrede yaptığı konuşmada ; ‘’Bizler doğduğumuz kente minnettar olmakla beraber doyduğumuz kente her daim hizmetkar olacağını beyan etti. Yaşadığımız bu bölgede hemşericiliğin ne kadar önemli olduğu ve birbirimize sahip çıkarak Sosyal kültürel ekonomik siyasal ve her nokta da birbirimize yardım ederek bir gelişim içerisinde olacağız. Yaşadığımız sıkıntıların üstesinden hep birlikte gelebilmek için en iyi şekilde kendimizi ifade edecek bir şekilde bir arada olmalıyız. Ağrı Dernekleri’nin çok olduğu Kocaeli İlimizde yaşayan tüm halkımızın sorunları elbette bizlerin sorunları ve biz bu sorunları hep birlikte yardımlaşarak çözeceğimizden hiç bir zaman şüphe duymadık’’ ifadelerine yer verdi.

27 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilen KADEF’in Olağan Genel Kuruluna Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, AK Parti Milletvekili Cemil Yaman, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Mehmet Selim Akboğa, CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Ali Yapa, Türkiye’de ki Ağrı Federasyon Başkanları, Kocaeli ve Bursa Anadolu illeri başkanları Siyasi Partilerin Dilovası İlçe Başkanları, Dilovası Eski Belediye Başkanları tüm siyasi parti temsilcileri mahalle muhtarı ve çok sayıda misafir katıldı.

Kongrede konuşan Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan’ın, Ağrı’da Vali yardımcılığı görevimde Ağrı insanının mert ve dürüst olduğunu gördüm, orada ki görev sürecim boyunda güzel anılarım oldu. ‘’Bende Ağrılıyım diyebilirim’’ ifadeleri büyük alkış aldı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet Kaplan’dan önemli uyarı ..

Kaplan ;Dernekler, belediyeler dahil hiçbir yerin arka bahçesi olmamalı. Sivil düşünceyi önemseyen ve dernekçilikten gelen biri olarak derneklerin, insana dokunmanın, iyilik yapmanın, toplumu kaynaştırmanın ve dayanışmanın ne kadar önemli bir aracı olduğunu bilincindeyim. Sayın milletvekilim de buradayken bir ricada bulunmak istiyorum” diyerek önerisini açıkladı.

Milletvekilliği yaptığını da vurgulayan belediye başkanı Hürriyet, “Her ortamda dile getiriyorum. Dernekler özerk bütçeye sahip olmalı. Acilen kendilerine ait çok ciddi yasaya ihtiyaçları var. Kendi başlarına karar verebilmeleri ve kendilerini idare edebilmeleri için Avrupa’daki düzenlemelerden de örnek alınarak yeni yasal düzenleme yapılmalı. Bu yolla dernekler güçlendirilmeli. Aksi halde belediyelerin kapısını çalıyor ya da bir organizasyonun arka bahçesi oluyorlar. Sonucunda da istenen amaçtan uzaklaşıyor, bölünüyorlar. Aynı yöreden insanlar siyaseten uyuşmadıkları için birden çok dernek kuruyor. Oysa ki hepimiz bir aradayız” şeklinde konuştu.

“Eğer derdimiz topluma faydalı işler yapmaksa derneklerin mutlaka devletten destek alabileceği bütçe olması gerekiyor. Konunun meclise taşınır ya da onaylanıp onaylanmayacağını bilemem. İnşallah bir gün Türkiye bu atılımı yapar. Demokratikliğin konuşulduğu bir dönemde böyle bir demokratik adım atarsa AK Parti hükümeti adına da güzel bir iş olur. Naçizane önerimdir” ifadelerini kaydeden Hürriyet, “Yeni belediye başkan yardımcım Emirşah Torun’un da Ağrılı. Sizlerle bağ kurmak bu yüzden daha da kıymetli. Federasyon başkanımızın taleplerini de seve seve üzerime alıyorum. Fiziken uzak da olsak gücümüz yettiğince yanınızdayım” dedi.

İşte Yıldırım’ın bir birinden değerli İş İnsanlarının bulunduğu yeni kadrosu
KADEF YÖNETİM KURULU DELEGE LİSTESİ
1-Ömer YILDIRIM
2-Şefik ALPARSLAN(Kocaeli Ağrılılar dernek başkanı)
3-Birol YILMAZ
4-Nihat ABA
5-Yusuf TOLTAR
6-Mehmet TOĞRUL(Gebze Ağrılılar derneği başkanı
7-Nesim AYDEMİR
8-İsmail YILDIZ (Dilovası Taşlıçaylılar dernek başkanı)
9-M.Nuri AKTAŞ
10-Telat AYDEMİR (Darıca Ağrı Yukarı toklu köyü derneği başkanı)
11-Fahrettin GENÇ
12-Muhamet Şerif BOZKURT(Dilovası Ağrılılar dernek başkanı)
13-Selahattin DOLAY
14-Nurettin KAPLAN (Kocaeli Körfez Ağrılılar dernek başkanı)
15-Ayhan AYDIN
16-Hüseyin DURSUN(Dilovası Ağrı Merkez Yorgun söğüt köyü derneği başkanı)
17-Mehmet DEMİR (Dilovası Ağrı Reşo köyü derneği başkanı)
18-Vezir YILDIZ(Çayırova Ağrılılar dernek başkanı )
21-Abdülmecid Gültek
22-Fettah AKAGÜNDÜZ(Darıca Ağrı Boztoprak köyü Dernek Başkanı)
23-Selami OVAT(Ağrı Doğubeyazıt Güllüce dernek Başkanı)
24-Tahir ÖZBAY(Darıca-İş İnsanı)
25-Mehmet SARI (Darıca- İş İnsanı)
26-İzzet YILDIRIM(Gebze- İş İnsanı)
27-Adem Doğrul (Gebze -( İş İnsanı -sanayici)
28-Vedat KILIÇ(Körfez Esnaf İş İnsanı)
29-Enis ARTUT (Dilovası İş İnsanı)
30-Emre SARICA (Dilovası İş İnsanı)
31-Leyla TOLTAR (Gebze-Dilovası mimar İş İnsanı)
32Hatice ALTUN (İzmit-eğitimci öğretmen)
33-Dicle YILDIRIM Gebze-Dilovası)eğitimci öğretmen)
34-Rohat ÇAKAN (Dilovası Gebze İş İnsanı)
35-Ergün POLAT Başiskele- İş İnsanı)
36-Murat KAYA(Gölcük- İş İnsanı)
37-Zeki KARATAŞ (Dilovası - İş İnsanı Meclis üyesi)
38-Muhyettin GÜLTEKİN Dilovası Belediye Başkan Yrd.
39-Mustafa ÇELİK (Darıca İş İnsanı Emekli)
40-Cevat KORGAN (Dilovası - İş İnsanı)
41-Mehmet KARATAŞ (İş İnsanı)

42-Cihan TEKER (Gazeteci)
43-Emrah DURSUN (Gazeteci)

YORUM EKLE
YORUMLAR
RESUL ŞAHİN
RESUL ŞAHİN - 3 yıl Önce

Hemşehrilerimizin gurbette oluşturdukları bu birlik ve beraberlik ruhu çok güzel bir davranış. Umarım farklı alanlara ,başka zeminlere kaymadan Ağrılı kardeşlerimizin beklentilerini karşılar.

SIRADAKİ HABER