Karaköseli Ustura Pinokyo

Karaköseli Ustura Pinokyo

Karaköseli Ustura Pinokyo

Evvel zaman içinde Ağrı'nın şirin bir kasabasında dünyaya gelen Geppetto Usta geçimini marangozluk yaparak sağlıyordu.

Sanayi sitesinde borç aldığı kerestelerin ödemesini yapmadığı için aşırı derecede stresli olduğu bir gün bu durumdan kurtulmak kafa dağıtmak için bilim insanları tarafından yeşil oralettin insan beyni üzerinde sakinleştirme teorisinden yola çıkarak kendini yeşil oralet bağımlısı yapmıştı. Yine bir gün borçlarını düşünerek dükkanın içinde volta atarken bir an durakladı, son yaptığı mutfak dolabının parasını hala getirmeyen müşterinin yedi sülalesine hiç bir ferdini ayırt etmeksizin rahmet okudu.

Sonra gözüne geçen ay başka bir müşterinin yaptırıp almadığı elinde patlayan kukla ilişti ona da ayrı bir sövmeye başlıyordu ki kukla birden ayağını oynattı. Geppetto usta "ulan bu kukla hareket mi etti yoksa yeşil oraletten zehirledik mi".? diye söylendi.

Sonra dereceli gözlüklerini takıp kuklaya iyice yaklaştı kukla bir anda olduğu yerden doğrulup Geppetto ustaya el hareketi çekti.

Usta bir anda ne oluyor lan diye geriye çekildi ve o şaşkınlıkla

-"Hoşt lan hoşt" diyebildi sadece.

Kukla Geppetto ustaya yaklaşarak ;

-Noldu ihtiyar korktun mu ne cins bi adamsın lan sen dedi .

Geppetto usta titrek sesiyle "ulan kütük sen nasıl canlandın in misin cin misin ne ayaksın oğlum sen hem seni yaptıran paramı da vermedi elimde patladın seni baltayla doğramadığıma dua et" dedi.

Kukla Geppetto ustaya iyice yaklaşarak

-Ulan bardağın altında kalan yeşil oraleti her gün üstüme döküyordun ben onun etkisi ile canlandım böyle saçma sapan sorular sorup beni deli etme ağzını burnunu kırıp eline vermiyim. Zaten beni hatalı yapmışsın millete iki askerlik anısı anlatayım diyorum hemen burnum uzuyor başlarım senin yapacağın işe diye Geppetto ustaya saydırmaya başladı.

Geppetto usta kısa süren şaşkınlığı atlattıktan sonra eline keseri alıp ulan saygısız kukla seni şimdi parça parça edip sobaya atayım da aklın başına gelsin dedi..

Pinokyo ulan ihtiyar bana adıyla sanıyla Karaköseli Ustura Pinokyo derler son duanı et dedi ve eline aldığı kazma sapı ile Allah ne verdiyse Geppetto ustaya vurmaya başladı

Geppetto usta can havli ile Pinokyo’nun gırtlağına testereyi dayadı yerde boğuşmaya başladılar

Tam o sırada Geppetto ustanın uzatmalı sevgilisi Julia dükkanın kapısını açtı Geppetto ve Pinokyo’yu açıklaması güç ve uygunsuz bir pozisyonda yakalayınca

-Aaaa inanamıyorum Geppetto seni yaşını almış aklı başında biri sanmıştım, meğer sübyancıymışsın Allah senin belanı versin sapık herif beni bi daha arama diyerek kapıyı vurup çıktı.

Geppetto usta Julia'nın arkasından öylece baka kaldı ,dur bile diyemedi ustanın bir anlık gafletini fırsat bilen Pinokyo elindeki kazma sapı ile Geppetto ustanın kafasına bütün gücüyle vurup geri çekildi. Ulan Geppetto sen bittin olum senide dükkanı da bu mahalleyi de yakacağım dedi..

Bu arada yerde canı yanan Geppetto usta can havli ile çaktırmadan sürüne sürüne kapının dibindeki mazot bidonuna ulaştı son kalan gücüyle ayağa kalkıp

-Lan kütük seni ben yaptım ben bitiricem olum dedi.

Pinokyo Geppetto ustayı elinde mazot bidonu ve zippo çakmakla görünce dur usta konuşup anlaşabiliriz hem Julia yenge ile aranı da yaparım kıyma bana ,dedi .

Geppetto usta bir an sahi yapabilir misin aramızı tekrar ?Ulan kıyak herifmişsin aslında seni yanlış tanımışım gel barışak ,dedi.

Çakal Pinokyo Geppetto ustanın bir anlık boşluğundan yararlanarak dükkandan kaçıp soluğu Sanayi Esentepe servisinde aldı. Sonra bir takım siyasi girişimler sonucu Geppetto usta ile Pinokyo bir araya getirilerek barıştırıldılar. Onlar erdi muradına biz çıkalım kerevetine işte sonra gökten üç elma düştü biri starking, bir golden, biride Eko elma yani demem oki elma çok pahalı..

YORUM EKLE
YORUMLAR
Serhat Köroğlu Yılmaz
Serhat Köroğlu Yılmaz - 1 yıl Önce

Süper olmuş
sanayi esentepe servislerinde oturacak yer yoktu gariban pinokyo ayakta yolculuk yaptı

Halis togrul
Halis togrul - 1 yıl Önce

Esentepe sanayi servisi için sıradan bir gün olmuş. Süper zeyit hocam

Bülent balkis
Bülent balkis - 1 yıl Önce

Yüreğine sağlık

Bülent balkis
Bülent balkis - 1 yıl Önce

Yüreğine sağlık zeyit abim

Nihat Balkis
Nihat Balkis - 1 yıl Önce

Elma pahalıysa bizde çalarız...

Halktan biri
Halktan biri - 1 yıl Önce

Bu yazı İbrahim Çeçen üniversitesinde makale yazdığını iddia eden, önden Karl Marx, arkadan kim Kardashian görünümlü birinin sözde makalesine benziyor. Vesselam.

SIRADAKİ HABER