Leyla Aydemir'i Tanımıyorlarmış

Leyla Aydemir davasının dördüncü duruşmasından da sonuç çıkmadı

Leyla Aydemir'i Tanımıyorlarmış

Ağrı da devam eden Leyla Aydemir dosyasının 4. celsesinden de sonuç çıkmadı.

Bundan 2 yıl önce bayram ziyaretinde kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan Leyla Aydemir cinayeti duruşması 2 Ekim tarihine ertelendi.

Bugün Ağrı da devam eden davada zanlıların ifadeleri şaşkınlıkla karşılandı.

Daha önce olayın faili olarak tutuklandıktan 17 ay sonra serbest bırakılan Mehmet Ali Aydemir savunmasında ; Ben suçsuzum, hayatım boyunca Leyla’yı görmedim tanımıyorum. Sadece bayram günü Nihat Aydemir’le görüştüm. İsmini kaybolduğu zaman öğrendim. Ben olay günü Hamur’a gitmedim. Ben ilk ifademde de verdiğim gibi. Benim Ayşe ablamın evinin önünde okul var. Yaklaşık 30 tane kamera var. İncelenmesini istedim, kabul edilmedi. Benim köyde kimseye zararım yok, herkese iyiliğim dokundu hala da dokunuyor. Leyla’nın kaybolduğu gün ablam doğum yapacaktı. O gün hastanedeydik, kayıtlar var. Kamera kayıtlarının yeniden incelenmesini istiyorum. Benim Nihat Aydemir’le ne düşmanlığım var ki komşum bile değil”dedi.

Duruşmanın diğer sanıklarından Ayşe Artam Minik Leyla’yı sadece internet ve telefonlardan gördüğünü ifade etti.

Tanık olarak dinlenen Zeki Aydemir Leylanın bulunması için para ödülünü Nihat Aydemirle birlikte kararlaştırdıklarını ifade ederek şunları söyledi; ‘’Ekin zamanında telefon geldi dediler ki Leyla bulunmuş. Ben de arabaya binip gittim. Böyle bir durum asla olmadı. Leyla’nın kaybolduğu gün köydeydim. Ben ve Ahmet Aydemir asla bir araya gelip bu konuyu konuşmadık. Bilsem ki ölmüş babamın da parmağı var bu işin içinde ben gelip size söylerim. Bu çocuğun kaybolduğu zamandan beri ben de en az emniyet kadar takip ediyorum. Leyla Aydemir taziyesine katılmadım, çok içim yandı o toplumda bulunmak istemedim. Milletin başsağlığı vermesini istemedim.’ dedi.

Yine tanıklardan Ahmet Aydemir Leyla’ya ilişkin toplantı yapmadıklarını Zeki Aydemir ve diğer aile büyükleriyle toplantı yaptıklarını söyledi.

Leyla Aydemir dosyasının tek tutuklu sanığı Yusuf Aydemir de önceki ifadelerini tekrarlayarak beratını istedi

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2020, 14:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER