Mahkemeleri Yıldıran, Avukatları Güldüren, Ağrı Hasat Zamanı Kavgaları Start Aldı

Ağrı da bir çok ailenin felaketi olarak bilinen harman zamanı kavgalarının start aldığı bugün yaşanan olayda ölü ve yaralı olmaması sevindirdi.

Mahkemeleri Yıldıran, Avukatları Güldüren, Ağrı Hasat Zamanı Kavgaları Start Aldı

Her yıl geleneksel olarak hasat sonunda alışveriş için gelinen kent merkezinde ‘’daha önce aralarında husumet bulunan’’ tarafların karşılaşması sonucu başlayan ve laf dalaşının kısa sürede taşlı,sopalı kimi zamanda silahlı kavgaya dönüştüğü geleneksel hasat zamanı kavgaları bugün Taşlıçay’da start aldı.

Tarlada çalıştığı sürecin yorgunluğunu yaşamsal ihytiyaçlarını giderdikten sonra kendisinin ve çevresinin mutluluğu için harcamak yerine ,tarlada çalıştığı ve kas yaptığı süreci kent merkezinde ki ilk karşılama için hazırlık olarak değerlendiren ‘’Ağrı Geleneksel Hasat Zamanı Kavgaları’’ bu yıl Taşlıçay ilçesi Kumluca Köyü sakinlerinin ilçe merkezinde karşılaşmaları ile start aldı.

Taşlıçay Güncel’den Hüseyin Arslan’ın haberine göre ;Tarafların sözlü münakaşaya başlamaları sonrası ilçe halkının zamanında müdahalesi ile kavga büyümeden önlendi..

Her yıl bu tarihlerde acı haber olarak duyurduğumuz, ambulansların olay yerine girmekte zorlandığı , güvenlik güçlerinin olağan üstü uygulamalar sergilemek zorunda kaldığı, sağlık kuruluşlarının önünde öfkeli bekleyişlerin yaşandığı, mahkemeler’in uzadığı ,avukatların suçladığı hasat zamanı kavga haberlerinin ilkini Taşlıçay’dan aktarmak zorunda kaldık.

İlerleyen günlerde önü alınamayan ve acıya gark olmamıza neden olacak olan yeni kavgaların yaşanmaması ümidi ile sezonun ölü ve yaralı kaydedilmeyen ilk kavga ile son bulmasını temenni ediyor Ağrılılara yeni sezon öncesi geçmiş oldun dileklerimizi sunuyoruz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 2 yıl Önce

Cehalet zor mesele okuma yazma ile de bitmiyor

Kürt sorunu
Kürt sorunu - 2 yıl Önce

Sen niye bunu komik bir olaymış gibi anlatıyorsun bende bir ağrılıyım ayıp adam gibi işini yapki saygı duyasın

SIRADAKİ HABER