MHP Tutak Belediye Başkan Adayı Suat Engin Kimdir ?

Milliyetçi Hareket Partisi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Ağrı’da ilçe belediye başkan adayını daha açıkladı.

MHP Tutak Belediye Başkan Adayı Suat Engin Kimdir ?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, partinin yetkili kurullarının değerlendirmeleri ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin onayı sonucunda, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Ağrı’nın Diyadin İlçesinde Mehmet Nuri Kara,Doğubayazıt Ferdi Ertaş,Hamur Cemal Yakut ve Tutak ilçesinde Suat Engin MHP belediye başkan adayı oldu.

2019 yerel seçimlerinde Demokrat Parti çatısı altında seçimlere giren Suat Engin aldığı oyla dikkatleri çekmiş ve küçük farklarla sonuçlanan seçimde başkanlığı kazanamamıştı.

MHP’nin 2024 yerel seçimlerinde en çok güvendiği adayının Suat Engin olduğu biliniyor.

MHP Tutak Belediye Başkan Adayı Suat Engin Kimdir ?

Suat ENGİN 03.03.1964 tarihinde Ağrı'nın tutak ilçesinde, Hayriye Hanım ve Sebahattin Engin Bey'in  8 kardeşin 3.sü olarak dünyaya gelmiştir.

ilk ve Orta öğretim eğitimini Tutak Gazi İlk Öğretim Okulunda tamamlamıştır. Ağrı Naci Gökçe Lisesinde aldığı lise eğitimin ardından Tutak ilçesinde bir süre ticaretle uğraşmıştır. Ardından Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatlarında ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde birçok görevde bulunmuştur.

1992-1994 yıllarında Ülkü Ocakları Tutak İlçe Başkanlığı görevini ifa eden Suat Engin'in babası Sebahattin Engin 1978 yılında gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin Tutak Belediye Başkan Adayı olmuştur.

Ayrıca ağabeyi Fuat Engin 1999- 2004 yılları arasında MHP Tutak İlçe Başkanlığı görevlerini yerine getirmiştir. Diğer yandan diğer iki ağabeyi Alaaddin Engin ve Emekli Milli Eğitim Müdürü Metin Engin de geçmiş dönem MHP Ağrı Milletvekili Adayı olmuştur.

Ailesinin Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında, siyasi mücadelesinde her zaman yer alan Suat ENGIN Milli Eğitim Bakanlığındaki görevinden 2021 yılında emekli olmasının ardından Tutak'ta siyasi faaliyetlerine devam etmektedir.

1996 ve 2000'li yıllarda Tutak Spor Kulübü Başkanlığı da yapan Suat Engin gençliğe yönelik birçok projenin hayata geçirilmesinde de katkıda bulunmuştur. 2019 yerel seçimlerinde Demokrat Parti den aday olup 564 oy alarak az bir oy farkıyla seçimi kaybetmiştir.

Halen Tutak'ta yaşayan; sosyal, siyasi ve kültürel faaliyetlerine devam eden Suat Engin evli ve 3 evlat babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2024, 22:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER