Millet İttifakı Ağrı'da Renk Vermeye Başladı İlk Aday CHP'den

6'lı Masada aday adaylığı için hazırlanan bir çok ismin olduğu bilinirken, ilk aday adaylığı açıklaması CHP'den geldi.

Millet İttifakı Ağrı'da Renk Vermeye Başladı İlk Aday CHP'den

Tüm Türkiye Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayının kim olacağını konuşurken 6 masanın adayını 13 Şubat’ta açıklayacağını üzerine bu kez gözler milletvekili adaylıklarına çevrildi.

Ağrı’da kıyasıya bir yarış bekleniyor ;

Fermuar listenin oluşturulacağı illerden biri olan Ağrı’da da Millet İttifakı Aday Adayları renk vermeye başladı.

Halen kamu çalışanı olmaları nedeni ile adaylıklarını seçim süreci başlamadan açıklayamayan İYİ Parti CHP ve DEVA Partsi’nden aday adayı olmak için kulis çalışmalarını sürdürürken bir isim CHP aday adaylığını ilan etti.

2002 genel seçimlerinde CHP milletvekili aday adayı olmasının ardından 2004 yılında CHP Belediye başkan adayı olan ve 14 Mayıs’ta yapılması planlanan 2023 Genel seçimlere milletvekili olmak için hazırlanan Oğuz Akbay kendisini şu cümlelerle ifade etti;

2023 seçimlerinde kaybedenin Ağrı olmaması adına çıktığım yolda öncelikle tüm hemşehrilerimize hürmet ve saygılarımı sunarak başlamak istiyorum.

Yarın Aday Adaylığım sürecinde ve sonrasında yaşanacak tüm seçim sürecinde Ağrı’nın kimin kaybettiğini umursamadan Ağrı’nın kazanması için üstüme düşen her görevi fazlasıyla yerine getireceğime söz vererek başlamak istiyorum.

Büyük bir sabır ve meşakkatle 6 lı masayı oluşturan ve bugün prensipler doğrultusunda Türkiye’nin kurtuluş reçetesini kamuoyu ile paylaşan Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm genel başkanlara şükranlarımı sunutyor ve buradan tüm hemşerilerime 2002 yılından buya aktif şekilde siyaset yaptığım Cumhuriyet Halk Partisinden aday adaylığımı duyurmak istiyorum.

1968 yılında merkez ilçe den sonra en yoğun nüfusa sahip olan Patnos ilçesinde dünyaya geldim .

İlk OKULU Patnos’ta tamamlamamın ardından ailemin Mersin’e göç kararı ile sürdürdüğüm öğrenim hayatımı Babamın Patnos’a geri göç kararı sonrası lisede bırakarak Ağrı’ya döndüm ve 1984 yılında ailemle birlikte Patnos’a yerleştim.Babamın dönemim Anavatan Partisinde siyaset yürütmesi sonucu küçük yaşta siyasetle tanıştım ve 2002 yılında kendi kimliğimi ifade edebildiğim Cumhuriyet HALK partisinden Ağrı Milletvekili aday adayı oldum.Listede yer alamadığım bu seçimlerin akabinde yine 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP Patnos Belediye Başkan Adayı olarak yarıştım.

Halen çiftçilik ve hayvancılıkla iştigal etmekteyim ve bu seçim sürecinde Ağrı ve ilçeleri halklarına hizmet etme yarışında bir mesuliyet duygusu ile bende varım dedim ve Cumhuriyet Partisi aday adayı olduğumu duyurdum.

Kim kaybederse kaybetsin kazanan Ağrı olsun şiarıyla çıktığım bu yolda siz hemşerilerimin desteklerini bekliyor saygılar sunuyorum,dedi.

Akbay’ın evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2023, 22:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
Helal olsun
Helal olsun - 1 yıl Önce

Kuzeniniz Cem Afşin akbayin efsane Patnos belediye başkanlığı sonrası sizin gibi memleketi hizmet aşkı ile vecd halinde birinin vekil olması ne büyük nimet

HE HE HEMEN VEKİL OL
HE HE HEMEN VEKİL OL - 1 yıl Önce

ZATEN İL BAŞKANI , HALİHAIRDAKİ VEKİL PATNOSLU, ABİMİZE DE BİŞELER YAPARIZ, YÜRÜ BE KİM TUTAR SENİ KOÇUM..

SIRADAKİ HABER