Millet İttifakı Cephesinde Ağrı'da İYİ Bir Sürpriz Yaşanabilir

her halükarda Millet ittifakı leyhine sonuçlanacağı kesin olan 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Ağrı aday listesi İYİ bir sürprize gebe

Millet İttifakı Cephesinde Ağrı'da İYİ Bir Sürpriz Yaşanabilir

Ağrı’da İYİ bir sürpriz yaşanabilir

Ak Parti ve Yeşil Sol Partinin aday listeleri yüzde 90 oranında şekillenmiş gibi görünürken Millet İttifakının Liste çalışmalarında henüz bir ipucu elde edilebilmiş değil.

Ağrı’nın Cumhuriyet Halk Partisi listesi ile 14 Mayıs 2023 seçimlerinde temsil edilmesi beklenirken İYİ Parti Ağrı’da aday ısrarını sürdürmeye devam ediyor.

19 başvurunun yapıldığı CHP adaylık listelerine +1 ile İYİ Parti adayı Metin Aydemir’inde monte edilebileceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Ağrı Merkez’in en etkin siyaset yapan ailelerinden Ağrı eski milletvekili Merhum Mikail Aydemir’in yeğeni geçmiş dönemlerde Ağrı’da öğretmenlik ve bürokraside etkin noktalarda üst düzey yöneticilik yapmış ve süreci oluşturduğu sempati alanı ile leyhine çevirmiş olan Metin Aydemir İYİ Partinin genel seçimlerde en önemli kozu olarak görülüyor.

İttifakın iki büyük partisi üzerinden şekilleneceği ortak aday çıkarılacak iller arasında Ağrı CHP listesi ile seçime girecek ve kendi aday adayları başvurusunu değerlendirecek gibi görülürken İYİ Parti adayının durumu ve ısrarı listenin şekillenmesinde etkin olabilecek gibi görünüyor.

14 Mayıs seçimlerinin en karlısı olacağına kesin gözüyle bakılan millet ittifakının seçimleri doğru bir liste ve çalışma ile farklı bir boyut taşıyacağından da şüphe duyulmuyor.

Chp İl Başkanı Nihat Aslan’ı bekleyen bu zorlu sürecin nasıl şekilleneceği Aslan’ın hafta sonu yapması beklenen Ankara ziyaretinde netlik kazanmış olacak.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Destek
Destek - 1 yıl Önce

İlk destek benden

SIRADAKİ HABER