Patnos Viran ,Halk Perişan

Ağrı Yerel Gazeteciler Cemiyetinin Patnos ziyareti sonrası ilçenin içinde bulunduğu içler acısı durum Taner Söylemez tarafından değerlendirildi.

Patnos Viran ,Halk Perişan

Ağrı Yerel Gazeteciler Cemiyeti olarak önceki hafta Patnos’ta vatandaşlarla yaptığımız görüşmeler sonrası siyasi parti ve sivil toplum örgütlerini de gün içine sıkıştırabileceğimiz kadar ziyaret ederek Patnos’u konuştuk. 
Uzun bir sürenin ardından  gerçek anlamda gazetecilik yapmak ve ilin kaderinin tayini noktasında kentin aynası olmak için gittiğimiz ilçede  gördüğümüz manzara karşısında dehşete düştüğümüzü açık yüreklilikle ifade edebilriz.
Öyle ki sosyal medya hesaplarından sözde dayanışma örgütleri olarak ‘’Patnos İl Olsun’’ sloganıyla sosyal medyada piar yapmaya çalışanların aslında Patnos gibi bir derdi olmadığını çık net anladık.
Ama bundan daha acısı Patnos yaşanılır bir kent olsun derdinde tek siyasi parti temsilcisi ile muhataplık kuramadık zira Patnos bırakın parti hiyerarşisi içinde gelişen taassubu henüz aşiret olgusunun menfi çatışmalarının kurbanı olan bir coğrafik işaretin ötesine geçememiş.
Vizontelede Belediye Başkanının memleket sevmeyi tarih ettiği o muhteşem repliği hepiniz hatırlarsınız ;
‘’ -insan memleketini niye sever. başka çaresi yoktur da ondan.
amma biz biliriz ki
bir yerde mutlu mesut olmanın ilk şartı orayı sevmektir.
burayı seversen burası dünyanın en güzel yeridir.
amma dünyanın en güzel yerini sevmezsen orası dünyanın en güzel yeri değildir.’’

Bu minvalden yola çıkarsak yakın zamanda Patnos İl Olsun sloganı atanların aslında PATNOS  üzerinde Patnos dışında bir çok hesaplarla hareket ettiğini çok net görebilmemiz Patnos’un her sokağında ve her kahvehanesinde mikrofon uzattığımız patnosluların beyanınya açık bir esastır.
Bu güne dek Patnos’un bu savaştan çıkmış yılgınlığına tek bir açıklama ile itaraz edememiş erk karşısında çeket iliklemekten başka bir endişe taşımamış afilli isimlerin aslında Patnos’un en büyük düşmanı olduğu çok aşikardır.
3 milletvekili 2 İl Başkanı ve 1 İl Gençlik Kolları Başkanı
Her dönem siyasette etkin rol oynayan Patnos’un parti menfaatine aşiret taasubuna kurban edildiğinin en güzel örneğinide Adalet ve Kalkınma Partisi her kahvehanede zaman öldürmek üzere buluşan gençlerin varlığı ile teşhir edilmektedir.
Patnos partisine ,aşiretine vekil seçmiş ama kendini ve kentini unutmuş bir seçmen profilini ilçeye kader tayin etmiştir.
Türkiyenin en geri kalmış ilinin en büyük 2. İlçesi olan Patnos maalesef en geri kalmış ili olarakda objektiflere yansımıştır. 
Buradan Patnos İl Olsun diyenlere verilecek en güzel cavabın bırakın il olmayı önce mahalle olsun olduğu yadsınamaz bir gerçektir.
İŞSİZLİK PATNOS’A TABUTLA GERİ DÖNÜYOR
İktidar Partisinin yaratmadığı istihdam alanları her inşaat sezonunda Patnos’a tabut olarak dönerken tekstil kent adı altında başlatılmış projenin bir türlü hayat bulamaması vatandaşın haklı tepkilerine neden olmuş ve maalesef torpille imam atayan milletvekili ve şimdilerde ikinci dönem milletvekilliği için taziyelerde boy gösteren İl başkanının hala nasıl bir cüretle Patnos üzerinden siyaset yaptığı da araştırılması gereken sosyolojik bir vakıa olarak bu ziyarette önümüze konuştur.
Kim kazanırsa kazansın kaybeden Patnos her seçimde aşiret taasubunun kurbanı olmuştur.
Türkiyede iktidarın nimetlerinden faydalanmak üzere siyaset yapılamayacak tek yerin Patnos olduğu içine düştüğü bu vahim tabloyla çok net ortaya konulmuştur.
Bu sebeple siyasi partilerin tarafından  Patnos’a yapılacak en büyük iyiliğin Patnos’tan aday göstermek olduğunu teorisi üzerinde çalışmaktır.

V E PATNOS BELEDİYESİ
Başlarken tüm encümenlerin ortak bir metin altına imza atarak istifa ettiklerini sandıkları dilekçe ile gündem olan Patnos gerçek manada tü seçilmişlerin istifa ile şereflenebileceği bir kent görünümü ortaya koymaktadır.
Yerel iktidar olarak nitelediğimiz Belediye Başkanı ilçede olmadığından dolayı kendisi ile görüşme şansı yakalayamamıştık ama gözle görülenin ardından görüşmenin de çok gerkeli olmadığını aracımızı sürdüğümüz her sokakta anlamış olduk.
Birilerinin, Ziyaretimiz sırasında insani ihtiyaçların giderilmesi için deprem bölgesinde olduğunu öğrendiğimiz belediye başkanı  Emrah Kılıç’a Patnos’un insan için yaşanılabilir bir kent olmadığını ivedilikle hatırlatması gerektiği düşünüyoruz.
Ve o birilerinin bu hatırlatmayı borçlu devraldık,icralık durumdayız gibi amalı,nedenli,niçinli,bahanelere sığınmadan yapması gerektiği inancındayız çünkü Patnos ta gördüğümüz o cıklı tablo kente HDP tarafından iş bilmez kayyumlar atandığının ötesinde farklı bir değerlendirme ile izah edilebilir bir durum değildir.
STK’lar 
Esnaf ve Sanatkarlar Odasının zincir marketler istilası nedeniyle kentte esnaf kalmadı isyanı hala zihnimizde tazelğini korurken kentin ortasında ki bir ucubenin varlığından rahatsızlık duyduğunu tüm Patnoslular adına ifadesi manidardır.İyilik Elçileri adıyla ilçede hizmet veren sivil toplum kuruluşunun da ifadesiyle ;
Yıkılan Belediye iş merkezi inşası tamamlanmayan  AVM, yürünemeyen yollar gençlerin bin umutla beklediği akamete uğramış tekstil kent sanırım Patnos’u cezalandırmak değilse bedduasıdır…
Detaylı PATNOS SOHBETİMİZ BİR DAHAKİ ZİYARETTE MUHATPLARI İLE CANLI YAYINDA

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2023, 00:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Adamına göre gazeteci adamına göre görmedim duymadım bilmiyorumcular
Adamına göre gazeteci adamına göre görmedim duymadım bilmiyorumcular - 1 yıl Önce

Adam Ağrı merkezde yaşıyor ama Ağrıda bile yaşamayan belediye başkanı hakkında birşey yazmıyor. Ama Patnos'a laf atıyor. Eleştirirsin, yerin dibine bile koyarsın ama eğer Ağrı merkez hakkında birşey yazmıyorsan, hele hele o kadar vaat verip Ağrıda bile yaşamıyorsa o zaman şöyle düşünülür; tıpa yemiyor yazmaya. Ben şahsen öyle düşünüyorum.

PATNOSTA YAŞAYAN
PATNOSTA YAŞAYAN - 1 yıl Önce

Patnosta yaşayan biri olarak sağ olsun Emrah sayesinde milettte böbrek taşı kalmadı, nasıl mı her yer çukur çamur çöp, haliyle araba ile bir tur at böbrek taşı kalmıyor.

SIRADAKİ HABER