Savcı Sayan'a Mahkemeden Kötü Haber

Ağrı Belediyesinin usulsüz ihalesi mahkemeden döndü.

Savcı Sayan'a Mahkemeden Kötü Haber

Sayan'ın Ağrı Belediye Başkanı seçimlerinin ardından Kamu İhale Kanununa muhalefet eden uygulamaları uzun süredir sosyal medyada vatandaşlar tarafından paylaşılarak gündem oluşturuyordu. 
 

Olağan üstü durumlarda uygulanması gereken davet usulü pazarlık ihale yöntemi ile ihalelerde usulsüzlük yaptığı tespit edilen Ağrı Belediyesi Araç Kiralama  işi mahkeme tarafından iptal edildi. 

2019/451951 İhale Kayıt Numaralı Araç Kiralama İhalesi 20.09.2019 tarihinde gerçekleşmişti.
 

banner47
Kamu ihale kanununa muhalefet ederek rekabet ortamını engelleyen ve bu sebeple usulsüz yapılan ihale 17.950.200, Türk Lirası karşılığında tek katılımcı olan ortak girişim dosyasına peşkeş çekilmişti.30 Eylül tarihinde Vega Kurumsal Hizmetler A.Ş ile Arslancan Kurumsal Hizmetler Ltd.Şti ortak girişimi ile Ağrı Belediyesi arasında imzalanan sözleşme 27 Aralık 2019 Cuma günü iptal edildi.
 

Kamu İhale Kurumu tarafından  Mahkeme Kararı ile iptal edildiği ilan edilen ihalenin yeniden ilana çıkması durumunda kullanılacak ihale uygulamasının ne olacağı merakla bekleniyor.
Yine aynı yöntem ve fahiş fiyatla gerçekleştirilen Kimyasal alım ihalesi ve yol kaldırım ihalelerinin  akıbetinin ne olacağıda  merakla bekleniyor. Ağrı Belediyesi tarafından K.İ.Kanununa muhalefet ederek usulsüz şekilde gerçekleştirdiği bu sebeple rekabet ortamının engellendiği ve fahiş fiyatlarla yaptığı alımlarla kamuyu zarara uğrattığı diğer alımlara ilişkin bir yaptırım uygulanması beklenirken
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın bu usulsüz alımlara ilişkin açıklama yapması ve tümünü  iptal ederek şeffaf yönetim anlayışı gereği açık ihale yolunu seçmesi bu yollada hakkındaki yolsuzluk iddialarını bertaraf etmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2020, 13:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
ah ağrım vah ağrım
ah ağrım vah ağrım - 4 yıl Önce

ahmet Tunça sormak lazım ALİ KIRAN BAŞ KESEN AHMET EFENDİ sen dur mazlumun ahı cıkar senden elbet

VEGA SERİ ARSLANCAN
VEGA SERİ ARSLANCAN - 4 yıl Önce

VEGA ,SERİ ,ARSLANCAN ,SERHAT, UĞUR, AHMET TUNÇ, TAYLAN SAYAN İBRAHİM SAYAN ...BU EKİP SAVCI SAYANIN SİYASİ HAYATINA MAL OLACAKLAR BÖYLE GİDERSE

vatandaş
vatandaş - 4 yıl Önce

Seçim ayında harcadığı masraf her gelene para,iş,yardım nasıl yerini dolduracak yakında hasan arslan gibi bursada iş adamı olur memleket ağrı başım ağrı heryerim ağrı sahipsiz ağrı bekes ağrı

SIRADAKİ HABER