Sırrı Sakık, İbrahim Varol ya da Ruken Kilerci

Yaklaşan 14 Mayıs genel seçimleri öncesi Ağrı bu üç ismi konuşuyor.

Sırrı Sakık, İbrahim Varol ya da Ruken Kilerci

Seçmeninin gönül rahatlığı ile oy vereceği tek aday Sakık.

Ağrı’da 14 Mayıs seçimlerinin en önemli ayağı olan aday listesinin açıklanmasının ardından listesinden en fazla mutlu olan seçmen gurubunun (HDP )Yeşil Sol Parti seçmeni olduğu görüldü.

Tüm Partilerin birbirine şu vekilliği de sen al centilmenliği yaptığı listelerin de yerel seçimlerde yaptığı hatayı tekrarlamayan YSP Sakık faktörüne rağmen 4 vekilliği elinin tersiyle itti.

YSP’de Hazal Aras gibi bir ismin değerlendirilmemesi hayal kırıklığı yaratırken partinin kurmay kadrolarının bu dezavantajı bertaraf edip edemeyeceği de sandıklar açıldığında görülecek.

Sırrı Sakık ,Hazal Aras ve Fırat Öztürk’lü listeyle seçimi bugünden kapatabilecek olan YSP, seçmeninin yaşadığı hayal kırıklığını Sakık’ın karizması ile önemli ölçüde kapatabilecek olsa da uzun süredir il olma hayali ile sandığa giden ve HDP Belediyesi eliyle terkedilmiş kasabaya dönüştürülen Patnos seçmenini nasıl ikna edeceği de merak ediliyor.

Yerelde iktidar olarak değerlendirdiğimiz YSP ‘nin Sakık’la yarattığı heyecanı hisseden bir diğer partide Cumhuriyet Halk Partisi olarak görülüyor. Özellikle merkez seçmenin dikkatini çeken CHP’de 21 yıl aradan sonra ilk kez bir seçime ciddi olarak hazırlanıyor.

Nihat Aslan’ın il başkanlığına atanması ile birlikte konjonktüründe etkisi ile hızla yukarı doğru tırmanan bir ivme yakalayan CHP’de aday isimleri ile birlikte umut olarak seçmenin kadrajına girmiş gibi görünüyor.

CHP’nin doğru bir strateji ile zafere ulaşmasının çok zor olmadığından bahsetmek mümkün.1 sıra adayı İbrahim Varol’un tüm çevrelerde saygınlık uyandıran kimliğinin avantajını yaşayacak olan CHP kurmayları 2. sırada merkez adayı kimliği ile Abdurrahman Polat’ın varlığının da yadsınamayacak ölçüde katkı sunacağı bir seçim süreci için tüm hazırlıklarını tamamlamış durumda. İttifak desteğinin de doğru kanalize edilmesi, CHP’yi bu seçimin flaş partisi haline getirebilir bir durum olarak ortaya çıkıyor.

Ve tartışmaların merkezinde ki AKP …

Daha önce Savcı Sayan’ın 1.sıra adayı olmasının AKP’ye çok büyük avantaj sağlayacağını yazmış ve istifası ile birlikte Sayan’a siyaseten allerji duyanlarında kabul ettiği bir gerçek olduğuna şahitlik etmiştik.

Birçok liste alternatifinin yazıldığı AK Partide son dakika müdahaleleri ile Halil Özyolcu’nun başında olduğu liste 9 Nisan sabahı saat 05 sularında değişmiş ve Özyolcu bunu Twitter adresinden haberimizle birlikte paylaşmıştı.

Her türlü entrikanın döndüğü AKP’de 1. Sıra adayının açıklanması ile yaşanan şok kısa bir süre sonra yerini meraka bırakmış ve Ruken Şahin Kilerci’nin Merhum Kerem Şahin’in mirasını devralan torunu olduğu öğrenilince tepkiler azda olsa durulmuştu.

Doğduğu ve çocukluğunun geçtiği ata topraklarına devraldığı bayrak ve vefa borcunu ödemek için aday olan Kilerci için şuan çok net şeyler ifade edebilmek mümkün görünmüyor. Siyasetin içinde uzun yıllardır var olan Kilerci bu referansın yeterli olmadığının bilincinde bir tavır sergilemesi durumunda kendine alan açmayı başaracak gibi dursa da teşkilat içi çekişmelerin handikabını nasıl aşacağı merakla bekleniyor.

Aslında burada çok daha net ifadelerle bir seçim analizi yapılabileceğinin hepimiz farkındayız ama bu muğlaklığın yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal siyasetinin öfkeyi nereye çekebileceği de henüz öngörülemiyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2023, 02:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
İyi partili
İyi partili - 1 yıl Önce

İyi partili arkadaş sözde gazeteci kamuoyu yönlendirmeye kalkmış.

eleşkirtlii
eleşkirtlii @İyi partili - 1 yıl Önce

iyi parti ,mhp,zafer partisi gibi partiler kurt sorunu vardır bız bu sorunu cozecegız demedıgı surece doguda var olmaz ak partide zaten oncekı soylemlerınden dolayı burada

Ağrılı
Ağrılı - 1 yıl Önce

Ruken ablamız Aras elektriğin sahibi kiler holding in gelinimi

Kumsaldaki Sandal
Kumsaldaki Sandal - 1 yıl Önce

Sirrı Sakıkdan bahsetmişin, belediye zamanında Ağrı İlimize ne yaptida öve öve bitirememissin.

Ağrı bunu hak etmiyor
Ağrı bunu hak etmiyor - 1 yıl Önce

AKP aday adayları da başka isim yokmuydu hiç araştırıp yazmiyorsunuz çok tecrübeli ağrı merkezde halen kamu kurumunda yönetici olarak halen görev yapan Mustafa Aydın da bas etmiyorsunuz ailesi AKP kurucu üyesi ve bugüne kadar AKP ye çalışiyorlardi. Bu tecrübeli kişi neden değerlendirilmesi bu adaylarla AKP nın kazanma şansı yok

NABZA GÖRE ŞERBET YAZISI
NABZA GÖRE ŞERBET YAZISI - 1 yıl Önce

Kimbilir belki 4 yılda 1 yapılan seçimin basına maddi katkılarını görmezden gelinmeyerek yazılan suya sabuna dokunmayan yazı taner bey....akp içinde kazan kaynıyor, en son merkez ilçe seçiminde 198 oyun 189 unu alan mücahit kılıçaslan yerine 2 oy alan seçild, bu hiç mi haber değeri taşımıyor. akp millet ne derse o diyor, kendi teşkilatını da adamdan saymıyor

Cevat kelle
Cevat kelle - 1 yıl Önce

Ağrının sorunlarının sadece siyasi tercihlerle çözüleceğini beklemek kadercilik olur. Esas olan topluluk olmaktan kurtulup bilinçli toplum olabilmektir.

Doğru Rastgo
Doğru Rastgo - 1 yıl Önce

Ak Parti tanınmayan ve zayıf olan adaylarıyla seçimi direkt CHP ve HDP'ye bıraktı diye halk arasında bir tepki var. Umarım sonuç bunu tersine çevirir, aksi takdirde ak Parti'nin adayları kazanmazsa ağrı tamamen karşı partilere gider. Bekle gör politikası napar bilemem.

SIRADAKİ HABER