Türkiye Ağrı'da Kürtlerin Değil, Kurtların Seçimini Konuşacak

2023 milletvekili seçimlerine Ağrı da iki kurt siyasetçi damgasını vuracak

Türkiye Ağrı'da Kürtlerin Değil, Kurtların Seçimini Konuşacak

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan genel seçimler Ağrı’da güçlü iki partinin Türkiye siyasetine mal olmuş iki popüler isminin yarışına sahne olacak.

Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinden çokça konuşulan Kürt oyları bu kez Ağrı’da milletvekili olabilmek için partileri adına yarışan iki KURT siyasetcinin manevraları ile seçim sonuçlarında etkili olacak.

Kapatılma kararına ilişkin mahkeme kararının 11 Nisan’da açıklanacağının kesinlik kazanması nedeni ile Yeşil Sol Parti adı ve amblemi ile seçimlere girecek olan HDP’nin 10 Nisan da askıya çıkarılacak olan aday listesinin başında 2014 yerel seçimlerinde Ağrı Belediye Başkanlığını kazandıktan sonra 2017 de yerine kayyum atanan Ağrı Eski Belediye Başkanı Sırrı Sakık olacağı netlik kazandı.

Ağrı il teşkilatına 46 genel merkeze de 10 başvuru ile 2023 seçimlerinin en çok başvuru alan partisinde diğer sıralamaların başvurular üzerinden değerlendirilmesi bekleniyor.

Kentin 2002 seçimleri ile birlikte 2015 seçimlerine kadar birinci partisi konumunda olan AKP’nin de en büyük kozu olan ve son yerel seçimlerde HDP’ye hezimet yaşatan 2019 yılında kazandığı belediye başkanlığı görevinden 2023 genel seçimleri için istifa eden Ağrı eski Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın 1. Sırada yer aldığı bir liste ile yarışacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Her ne kadar partileri içinde yaşanan huzursuzluklar kamuoyunda çokça dillendirilse de iki adayında seçmenini konsolide edecek yetkinlikte olduğu kaçınılmaz bir gerçek olarak ortada duruyor.

Henüz kulis bilgisi olarak bilinen ama aslında teyide ihtiyaç duymayan Yeşil Sol Parti’nin Sırrı Sakık manevrası 4 milletvekilliğinin tamamını almayı hedefine koyduğunu işareti olarak değerlendiriliyor.

Öte tarafta Sayan politize olmamış ve alerjik bir tavır içinde hareket etmeyen AKP seçmeninin genel anlamda en çok güvendiği isim olarak milletvekilliğine en yakın adayı gibi duruyor.

Türkiye Kürt oylarını konuşa dursun Ağrı propaganda süresince Kurt siyasetçileri konuşacağa benziyor.

Listelerin askıya çıkması ile birlikte bu iki ismin muhtemel rijit çıkışları nedeni ile Türkiye de seçim sonuçlarının en çok konuşulacağı ve medyada yer alacağı ilin Ağrı olması bekleniyor.

Kürt siyasetinin değil iki KURT siyasetcinin konuşalacağı Ağrı’da Millet ittifakının yol haritasının henüz belirlenmemiş olması da aday gösterecek olan partinin aleyhine işlemeye devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2023, 00:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 1 yıl Önce

Korkak tembel mızmız ürkek rakiplerden iktidar desteğiyle koltuğu kaptın şimdi Sırrı başkandan hezimeti yaşamda analar ne yiğit doğurmuş gör tarihin tozlu raflarında yerini almana az kaldı

Bence
Bence - 1 yıl Önce

Dağdaki PKK LI hainlerle iş birliği yapanlara değil vatanımızı bir arada tutanlara oy vermek Cumhuriyeti yıkmaya değil Cumhuriyeti ayakta tutanlara oy vermek Kısacası Kandildeki hainlerin sözcülüğünü yapanlara değil halkın sözcülüğünü yapanlara oy vermek vatan severliktir

Ağrılı
Ağrılı - 1 yıl Önce

Şu Sırrı başkanı Yere göğe sığdıramayan arkadaşlar acaba kendisi Ağrı için ne yaptı yahu Allah aşkına adam ağrıda durmadı ağrıdan çok ankara'daydı bu konuda Sırrı Başkan ağrıya ne yaptı diye sorduğumuz hdp'liler 3 maddenin dışında bir şey sayamıyor Tahir Elçi Meydanı Efendim otobüsler Efendim kartlı sistem Yahu adam kendisi Ben proje için Ağrı'ya gelmedim dedi Bunun dışında bizim 3 tane HDP milletvekilliğimiz nerede bunlar niye hiç vatandaşı sormuyorlar bunların bir defa esnaf gezisi yaptığını gördünüz mü Yarın yine şu olacak gelecekler biji biji deyip oyları kapıp gidecekler bizim Kürtler de burada verdikleri oy ile kalacaklar

Doktor
Doktor - 1 yıl Önce

Sırrı Sakık çok seviyorsa bu işi gitsin Muş ta aday olsun Ağrı da ne işi var alışmış zaten gel.bir tur at oyları al çık git neymiş ben ağır.miletvekiliyim hani şimdiki Milletvekileri nerde acaba 3 tane çıktı gitti simdi sorsan ağrılı seçmene tanıyan yok

Bavi Deyar
Bavi Deyar - 1 yıl Önce

Savcı Sırrıdan korkutuğu için İzmirdan aday oluyor.. Haberiniz yok mu.. AKP dende 1. sırada Cesim Gökçe aday olarak gösteriliyor.

Vatandaş
Vatandaş @Bavi Deyar - 1 yıl Önce

Bilende bilmeyende yorum yapıyor Ceso gelecek partisi yönetiminde Akepe nereden çıktı. Kim aday olursa olsun 4.0 Y.S.P

Baran hakimoğlu
Baran hakimoğlu - 1 yıl Önce

Bence denen adam sen kimsin necisin tırşıkcı ve makarnacısın kemiğini almışsın galiba bu seçim Kürtler için ölüm kalım gibidir çakal

Son Dakika
Son Dakika - 1 yıl Önce

Akpden adaylar belli oldu..
1. Sırada Abbas Yolcu
2.Sırada Hasan Arslan
3. Ayhan Atmaca
4. Orhan Konyar

ÇOK GİZLİ
ÇOK GİZLİ - 1 yıl Önce

HDP LİSTESİ 1-SIRRI SAKIK 2-HAZAL 3- DR.HEVAL 4-ÖZMÜŞ
AKP 1-SAVCI 2- ERHAN TENEKE 3- HASAN ARSLAN 4- ABDULHALİK TAŞKIN


SIRADAKİ HABER