Uzay’a Gidecek İlk Türk’ün Yolu Ağrı’dan Geçmiş

Savcı Sayan uzaya gidecek ilk Türk Astronot ile çocukluk fotoğrafını paylaştı

Uzay’a Gidecek İlk Türk’ün Yolu Ağrı’dan Geçmiş

Milli Uzay Programı kapsamında "ilk insanlı uzay misyonu" hedefini gerçekleştirecek Gezeravcı, ekibiyle ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Üssü'nde son hazırlıklarını yapıyor.

Türkiye saatiyle 17 Ocak'ı 18'ine bağlayan gece saat 01.11'de yapılacak. Fırlatmaya sayılı günler kala, Gezeravcı'nın doğduğu Silifke'deki hemşehrileri kadar Ağrı’da Alibaba Gezeravcı’nın öğrencileride heyecanlı bekleyiş içerisinde.

Alper Gezeravcı’nın Ağrı’da görev yapan öğretmen babası Alibaba Gezeravcı’nın öğrencilerinden Klinik Psikolog Mehmet Emin Kızgın sosyal medya hesabından Alper Gezeravcı’nın Ağrı’ya ilişkin geçmişini ‘’ Ortaokul Hocam Ali Baba GEZERAVCI’nin oğludur. Başarılar Alper. Hocamı aradım, kutladım.’’ifadeleri ile paylaşırken belge niteliğindeki fotoğraf karesi Ağrı eski Belediye Başkanı Savcı Sayan’dan geldi.

Savcı Sayan sosyal medya hesabında duygularını ;

FOTOĞRAFTAKİ BEBEK BUGÜNKÜ MİLLİ GURURUMUZ UZAYLI ALPER..

Uzaya gidecek olan milli gururumuz kardeşimiz Alper Gezeravcı’nın bebekliği bizimle geçti. Babası Alibaba Gezeravcı öğretmenimizdi hepimizin babası gibiydi. Bizi çok seviyordu, Biz de o sevgiyi Alper’e gösteriyorduk 2021 yılında arşivimde bulduğum fotoğrafı öğretmenime göndermiştim. Duygulanıp bana mesaj atmıştı…

Nereden nereye..

Allah yardımcıları olsun..

1980 yılı AĞRI/TUTAK YATILI BÖLGE OKULU..’’ ifadeleri ile paylaşırken kullandığı görseller ve mesajlaşmalarda Alper Gezeravcı’nın Ağrı yıllarını belgeledi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
madur
madur - 4 ay Önce

Adam ağrıda belli bir süre geçirmişse uzaya kadar kaçması normal.
yaşayan bilir....

SIRADAKİ HABER