Yapılan resmi açıklamaya göre yeni sistem, 01 Ağustos 2026 Cumartesi günü saat 00.00 itibarıyla belirtilen güzergâhlarda aktif olarak çalışmaya başlayacak.

Sürücülerin dikkat etmesi gereken ve Ortalama Hız Tespit Sistemi'nin kurulduğu güzergâhlar şu şekilde açıklandı:

• ​⚠️ Ağrı Merkez – Eleşkirt / Eleşkirt – Ağrı Merkez

• ​⚠️ Ağrı Merkez – Patnos / Patnos – Ağrı Merkez

• ​⚠️ Ağrı Merkez – Doğubayazıt / Doğubayazıt – Ağrı Merkez

• ​⚠️ Doğubayazıt – Iğdır Merkez / Iğdır Merkez – Doğubayazıt

120 Kişiyi Çarpan Şüpheli Ağrı'da Yakalandı
120 Kişiyi Çarpan Şüpheli Ağrı'da Yakalandı
İçeriği Görüntüle

Söz konusu Ortalama Hız Tespit Sistemi ile araçların iki kontrol noktası arasındaki geçiş süreleri esas alınarak ortalama hızları otomatik olarak hesaplanacak. Belirlenen yasal hız sınırlarını aştığı tespit edilen araç sürücülerine idari yaptırım (trafik cezası) uygulanacak.

Sürücülerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına seyahatleri süresince hız limitlerine uymaları, trafik işaret ve işaretçilerine riayet etmeleri ve güvenli sürüş kurallarına uymaları önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

4 6A68B5Fef339C