Doğubayazıt Belediyesi'nden Esnafa Pandemi Desteği

Ağrı da esnafa pandemi desteği sunan Doğubayazıt Belediye Başkanı Acar'ın şov değil iş yapması takdirle karşılanıyor.

Doğubayazıt Belediyesi'nden Esnafa Pandemi Desteği

Kadın Esnafın İmdadına Yıldız Acar Yetişti

Geçtiğimiz yaz aylarında esnaflarının tamamını kadınların oluşturduğu Kadın Emek Çarşısının açılışı Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar tarafından yapılmış ve Acar ''Kadının iş hayatına atılması ve sosyal hayata kazandırılması noktasında çok kıymetli gördüğümüz bir hizmeti sunmuş olmanın gururunu yaşıyoruz''diyerek bu projeye vermiş olduğu öneme vurgu yapmıştı.
Acar Corona Virüs salgınına rağmen insan hayatına dokunduğu tüm projeleri hayata geçiren Başkan Acar yolbaşçılığı yaptığı kadın esnafların salgın nedeni ile oluşan zararlarının karşılanması noktasında da önemli bir adım attı.
Acar salgın ve kısıtlamalar nedeni ile zor bir süreç yaşayan Doğubayazıt esnafının yanında olduğunu gösteren uygulamaları ilede daha önce gündeme gelmişti.
Acar Mülkiyet sahibi oldukları işyerlerinin kiralarında indirime giderek esnafa bu süreçte katkı sunmuştu.
Acar bukez Kadın Emek pazarı Esnaflarının mağduriyetini giderecek bir hamle ile gündem oldu.
Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar Kadın Emek  Pazarı Esnafı kadınların el emeği göz nuru olarak nitelendirilen ürünlerinin tamamını belediye olarak satın alacaklarının müjdesini verdi.
Acar kadınlar tarafından üretilen organik ürünlerle birlikte tekstil ürünlerininde satın alınarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağını bu yolla hem kadın emek pazarı esnafının salgın nedeni ile maruz kaldığı zararın karşılanması hemde ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarının temini noktasında belediye olarak üstlerine düşeni yapmış olmanın vicdani rahatlığını yaşayacaklarını ifade etti.
Acar'ın ekonomik ve sosyal hayatlarına sunduğu bu katkı nedeni ile çarşı esnafıda Başkan Acar'ı ziyaret ederek şükranlarını belirttiler.
Acar bir çok konuda öncü olduğu halk belediyeciliği kavramını bu davranışı ile bir kez daha sergilemiş oldu.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2021, 20:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER