HDP Doğubayazıt Belediyesini Sandıkta Kaybetti

Kayyum bekleyen HDP ye bu kez Sandıkta kaybetti

HDP  Doğubayazıt Belediyesini Sandıkta Kaybetti

HDP Doğubayazıt Belediyesini Kaybetti

Aynı siyaset anlayışının farklı isim ve amblemlerle son olarak da HDP ismi ile 5 dönemdir kazandığı Doğubayazıt Belediye Başkanlığı el değiştiriyor.

1999 Yerel seçimlerinde Mukaddes Kubilay ile başlayan seri seçim zaferleri Kubilay’ın 2. döneminin ardından 2009 da Canan Korkmaz akabinde 2014 yılında Rohat Özbay ile devam etmişti.

Rohat Özbay’a kayyum atanan süreci saymazsak Doğubayazıt Belediyesi yaklaşık 20 yıla yakın bir süreyi ayni siyasi anlayıştan farklı isimlerin yönetiminde geçirdi.

2019 yerel seçimlerinde bu kez Yıldız Acar ile seçim startı veren HDP sonuçlar açıklanırken beklenen başarıyı sergileyerek Belediye Başkanlığı koltuğunu rakiplerine kaptırmadı ve ne olduysa ondan sonra oldu.

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar bir süre önce disipline sevk edilerek partiden ihraç edildi.

Yıldız Acar’ın partiden ihracının ardından Belediye Başkanlığından da istifa edeceği kamuoyunda dillendirilirken Acar görevine devam etme kararını tutum ve davranışları ile duyurdu.

Geçtiğimiz hafta Doğubayazıt Belediyesinde imar yasası oylanırken Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar 7 HDP encümeninin desteğini alarak mecliste çoğunluğu bulunan HDP nin gurup kararını delmiş oldu.

Acar 5 AKP encümeninin de desteği ile İmar yasasını meclisten geçirdi.

Kayyum atamaları ile belediyelerini kaybeden HDP hiç beklemediği bu durum karşısında dumura uğradı.

HDP kendi encümen listesinin, taraflarınca sıkça dillendirdiği '' sivil itaatsizlik '' sergileyerek parti kararı aleyhinde tutumu sonrası 7 encümenini disipline sevk etti.

Yaşanan olağanüstü bu durum karşısında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Doğubayazıt’a gelme kararı aldı.

HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir’in duyurduğu bu ziyarette Sandıkta kazandığını yine sandıkta kaybeden HDP nin Eş Genel Başkanı ve Partinin tutumunun ne olacağı da merakla bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2020, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER