HDP Doğubayazıt Kararını Açıkladı

HDP disiplin kararını açıkladı

HDP Doğubayazıt Kararını Açıkladı

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar hakkında disiplin işlemi başlatmıştı.

Bugün Acar hakkında alınan karar HDP tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

HDP Genel Merkezi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi ;

banner47
Doğubayazıt Belediye Eşbaşkanlarımız ile ilgili Doğubayazıt halkından, iş insanlarından, kent esnafından ve partililerimizden kurulumuza gelen yoğun eleştiri ve şikayetler üzerine Demokratik Yerel Yönetimler Kurulumuz 5 ay önce bir araştırma ve inceleme süreci başlatmış ve konu ile ilgili önemli sonuçlara ulaşmıştır.

Buna göre; 
Eleştiri ve şikayetlerin odağında bulunan Belediye Eşbaşkanı Yıldız Acar’ın partimizin yerel yönetimlerde esas aldığı toplumcu, şeffaf, demokratik katılımcı belediyecilik anlayışıyla uyuşmayan, ilke ve esaslarımıza açıkça ters düşen tutum, pratik ve politikalar yürüttüğüne; halkımızın binbir emek ve bedel ile kazandığı yerel yönetim anlayışımıza layık bir duruş sahibi olmadığına dair Doğubayazıt halkımızdan gelen eleştiri ve şikayetlerin haklı ve yerinde olduğu sonucuna varılmıştır. 


Gelinen aşamada, ortaya çıkan tablo nedeniyle Doğubayazıt Belediye Eşbaşkanı Yıldız Acar’ın Demokratik Yerel Yönetimler Kurulumuz ile bugün itibariyle siyasi ve örgütsel herhangi bir bağı kalmamıştır. 


Kurulumuz ayrıca Yıldız Acar’ın partimizin yerel yönetim politikasına verdiği zarar, Bazid halkının çelikten iradesini layıkıyla temsil etmek yerine kişisel ve kimi grupsal öncellikleri esas almış olması nedeniyle parti üyeliğinden kesin ihraç talebi ile Parti Merkez Disiplin Kurulu’na sevk ettiğimizi de değerli halkımız ve tüm kamuoyuyla paylaşmak isteriz. 


Doğubayazıt Belediye Meclis Grubumuz, parti ilkelerimiz ve toplumcu belediyecilik anlayışımız çerçevesinde çalışmalarını kararlılıkla sürdürecektir.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2020, 17:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER