Komisyon Üyeleri Yolsuzluğu İhbar Etti

Komisyon üyeleri yolsuzluğu tutanakla imza altına aldılar

Komisyon Üyeleri Yolsuzluğu İhbar Etti

Komisyon Üyelerinden Yolsuzluk İhbarı

Ağrı’nın Doğubayazıt Belediyesinde gerçekleştirilen ihaleye ilişkin komisyon üyeleri usulsüzlüğü imza altına aldılar

HDP li Doğubayazıt Belediyesinde geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Yıldız Acar ve Belediye Başkan Yardımcısı Cesim Çakan HDP Genel Merkezi tarafından disipline sevk edilmişti.

Acar ve Çakan’ın disipline sevkine ilişkin HDP Genel Merkezinden yapılan açıklamada partinin yerel yönetimlerde esas aldığı ‘’toplumcu, şeffaf, katılımcı belediyeciliğe ters düşen politikalar yürüttüğüne dair şikayet ve eleştiriler geldiği’’ belirtilmişti.

HDP tarafından disipline sevk edilen Belediye Başkanı Yıldız Acar’a ilişkin olarak daha önce İmar Müdürlüğü görevinde bulunan Gülşen Babayiğit tarafından da yolsuzluk ve rüşvet iddialarında bulunmuştu.

HDP nin disipline sevk kararının ardından Doğubayazıt belediyesinde şok bir belgeye ulaşıldı.

1 Haziran 2020 tarihinde 2020/227983 ihale kayıt numarası ile yapılan ve sonrasında KİK tarafından iptal edilen yol yapım işi ihalesi komisyon üyeleri usulsüzlüğü bir tutanakla imza altına aldılar.

Komisyon üyelerinin bu tutanağının HDP Genel Merkezini harekete geçirdiği ve disiplin sürecininde bu belge ile birlikte başlatıldığı da gelen bilgiler arasında yer aldı.

İşte şok belge

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2020, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER