Doğubayazıt Belediye Başkanı Acar Ağrı'da Bir İlke İmza Attı

Doğubayazıt Belediyesi Ağrı'da bir ilke imza attı

Doğubayazıt Belediye Başkanı Acar  Ağrı'da Bir İlke İmza Attı

Başkan Acar'ın ;''Doğubayazıt'ın geleceğine yatırım yapmak yarınımızın mimarı olacak çocuklarımızın aydınlığına gölge düşürmemek adına YKS 2021 Sınav giriş ücretlerini biz karşılayacağız'' açıklamasının ardından başlatılan kampanya bugün sona erdi.

Pandemi nedeni ile ailesi işini kaybeden ve sosyal yardım alan ailelerin  YKS2021 sınavına girecek öğrencilerin tespiti için yapılan ilanın ardından sürdürülen kampanyada 494 Doğubayazıt'lı öğrencinin YKS giriş ücretleri Doğubayazıt Belediyesi tarafından karşılandı.

Öğrencilerin sunulan destekten dolayı teşekkürlerini sunduğu Başkan Acar kampanyanın noktalanmasının ardından yaptığı açıklamada şunları ifade etti.

''Herşeyden önce bir anne olarak çocuklarımızın içine düştüğü çaresizliği ve yine bir ebeveyn olarak Annelerin ,Babaların çocuklarına karşı yerine getirmekte zorlandıkları görevlerinin mahcubiyetini derin bir üzüntü ile yaşadım .Bu kararı aldığımız ilk günde ifade ettiğim gibi bizler sadece belediyenin asli vazifelerini yürütmeye memur edilmiş insanlar değiliz.Kentin her evinin bir ferdi olmak ve öyle davranmak sorumluluğuda sürdürmekte olduğumuz görevin başlıca sorumluluklarındandır.Bu manada kentin her evinin kızı,annesi,ablası,kardeşi olarak bu sürece kayıtsız kalmamız mümkün değildi.

Belediye binamızın koridorlarında karşılaştığımızın gençlerimizin yüzlerindeki mutluluk ve heyecan alabileceğimiz en güzel ödüldü.

Tabi bu tespitlerde emeği geçen ve çocuklarımıza ulaşmamıza katkı sunan  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Soyal Yardımlaşma Müdürlüğümüzede buradan teşekkürlerimi sunuyor.Sınav sonrası genç kardeşlerimizi  yine aynı heyecanla '' yerleştirildi'' belgesi ile birlikte belediyemize çay  içmeye davet ettiğimide şimdiden ilan ediyorum,dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2021, 21:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER