Aydemir Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pozitif Ayırımcılık İstedi

Başkan Aydemir Ağrının makus talihii yenebiliriz

Aydemir Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan  Pozitif Ayırımcılık İstedi

Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hayati Aydemir’den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı

Türkiye Bedelli Askerlik konusuna odaklanmışken Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Hayati Aydemir ‘de konuya dahil oldu.

Aydemir Bedelli askerliği 25 günlük zorunlu temel eğitimin Ağrı da ki birlikte verilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundu.

Aydemir İlin içinde bulunduğu ekonomik çıkmazın önüne geçmek için hükümetimiz bir çok projeyi hayata geçirmiş fakat bu projelerden beklenen verim alınamamıştır. Bu sebeple Ağrı ekonomisine can suyu olabilecek bir uygulamanın Ağrı da hayata geçmesini arzuluyor ve sayın Cumhurbaşkanımıza buradan seslenmek istiyoruz, dedi.

Aydemir ;Ağrı Ekonomisi Hükümetimiz tarafından alınan tüm tedbirlere rağmen her geçen gün daha da kötüye gitmektedir ve bu da Ağr’yı Türkiye de en çok göç veren il sıralamasında maalesef zirveye taşımıştır.

Son günlerde Türkiye’nin en önemli gündem maddesi olan ve meclisten çıkması beklenen bedelli askerliğin 25 günlük zorunlu eğitim birliği için uygun yerler aranmaktadır.

Bu temel eğitim birliği için   için Ağrı’nın seçilmesi 17500 dolaylarında esnafımızın ağır iklim şartları arasında verdiği ayakta kalma mücadelesine can suyu olacak nitelikte bir önem arz etmektedir. Bu sebeple Bedelli Askerlik zorunlu eğitim kışlaları için en uygun bölgenin kadim kentimiz olduğunu düşünüyor bu kararın Ağrı'nın makus talihini değiştirecek bir adım olması umudu ile  Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan bölgenin istisnai önem arz eden yapısınıda göz önünde bulundurarak bu kararı alırken Ağrı’ya pozitif ayırımcılık beklediğimizi ifade etmek istiyorum.

Ağrı Ekonomisine ve esnafına moral takviyesi yaparak bu uygulama ile göç’ün önünede geçebileceğimizi umut ediyor. Ağrı Valiliğimiz başta olmak üzere tüm meslek guruplarının siyasi teşekküllerin konuya hassasiyetle eğilmesini bekliyoruz ,dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2018, 20:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vahap yıldırım
Vahap yıldırım - 6 yıl Önce

Sayın başkanıma katılıyorum

Talat birben
Talat birben - 6 yıl Önce

Ben olsam ağrı yı düşünmem GİDİN hdp oy verin ak partidende dile nin yok öyle bolluk

Ağrı
Ağrı - 6 yıl Önce

Bütün stklar sene kurban olsun abeleda biride ağrı için konuşsun .hepsi ayakci yalama şerefsiz birde hastaneye el atsan abe vAllah perişanık

SIRADAKİ HABER