Ağrılı Muhtarlar Şikayet İçin Ankara'ya Gidecek

AKP İl Başkanının kahvaltı programını protesto eden muhtarlar muhalefetin masasında buluştu.

Ağrılı Muhtarlar Şikayet İçin Ankara'ya Gidecek

Ağrı'da Muhtarlar Yüzünü Muhalefete Döndü.
Ramazan Ayında Murat Mahallesi Muhtarı Nevzat Yıldırım'ın yardım kolileri ve çeklerinin kimlere dağıtıldığını sorması ile gün yüzüne çıkan gerginlik devam ediyor.
İktidarın halktan uzaklaklaştığını ve Ağrı'da iktidar temsilcilerinin  hiçbir yaraya merhem olmadığını iddia eden Merkez Muhtarları yerel siyasetçileri şikayet etmek için Ankara'ya gitme hazırlığı yaparken bir taraftanda muhalefet partilerinin organizasyonlarında şikayetlerini yüksek sesle dillendiriyorlar.Daha önce AKP İl Başkanı Halil Özyolcu'nun kahvaltı programına katılmayarak tepkilerini ortaya koyan Ağrı Merkez Mahalle Muhtarlarından 14 ü Deva Partisinin kahvaltı davetine katılarak Ağrı AKP yöneticilerini yüksek sesle eleştirdi.
Ağrı da Muhtarların iktidar kanadından memnun olduğu tek siyasetçinin İlçe Başkanı M.Nuri Yıldız olduğu ve Ankara'da gerçekleştirecekleri ziyaretlerde Milletvekili Ekrem Çelebi,Belediye Başkanı Savcı Sayan ve İl Başkanı Halil Özyolcuya ilişkin şikayetlerini dillendirecekleri netleşti.
Deva Partisinin kahvaltı programında kentin hizmet alamadığından şikayetçi olan muhtarlar mevcut idarecilerin kendi meşruiyetlerini gölgelemek çabasında olduklarını ifade ettiler.Seçilmiş olmalarının AKP yöneticileri nezdinde bir kıymet ifade etmediği ve hiçbir hizmete ulaşamadıklarının altını çizen muhtarlar bunun hükümet nezdinde çözüme kavuşturulması için Ankara ziyaretinin artık kaçınılmaz olduğu fikrinde birleştiklerini ifade ettiler.

Deva Partisinin Muhtarlarla buluştuğu kahvaltıda basına servis edilen metinde sadece yerliliğe vurgu yapılması  Ağrı'da siyasetin muhalefet kanadında da vizyon eksikliğini gözler önüne serdi.

Deva Partisi İl Teşkilatının Muhtarlarla Gerçekleştirdiği Kahvaltıya İlişkin Basın Metni ;

Merkez ilçe muhtarları ile kahvaltı programı düzenleyerek Ağrı ili için tüm sorun ve çözüm önerilerinde bulunuldu. Samimi geçen ortamda çok önemli tespitler yapıldı. Mahalle muhtarlarının ili yönetenler tarafından muhatap alınmaması sorunların çözümünde yardımcı olunmaması konusunda şikâyetçi olduklarını görüldü. Kendi mahalle sakinleri tarafında seçilen ancak yönetenler tarafından kale alınmamaları mahalle sakinlerinin de kale alınmadığı anlamını taşıdığı ifade edildi.

Deva partisi olarak tüm şikâyet ve önerilerini dinlemek ve bu sorunları konuşmak, dillendirmek ve haykırmak öncelimiz olacağını kendilerine ilettik. Önemli ve vurgulayıcı anlam taşıdığına hem fikir olduğumuz bir konu oldu. Tüm muhtarlarımızca da kabul edilen ve önemli bir husus olan şu sözler bundan böyle önemli bir yol haritası çizilmesi konusunda bizleri tatmin etti. İfade edilen söz şu ki; “Bizler sizlere her zaman ulaşabiliriz. Sizler yerlisiniz. Elimiz gözümüz ve üzerinizde” denildi. Bu ifade şu anlamı taşımaktadır ki yerli ve ulaşılabilir olmak, toplumun sorunlarına duyarlı olmak, kayıtsız kalmamak ve en önemlisi her platformda oturup konuşabilmek çok önemlidir. Bizler Deva partisi olarak iletişimin ve toplumun içerisinden gelmenin ayrı bir sorumluluk kattığını ve bu sorumluluk çerçevesinde hareket etmeye devam edeceğimizi ifade ettik. Her zaman yanlarında olduğumuzu bildirdik.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2021, 14:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ağrılı
Ağrılı - 3 yıl Önce

İl başkanının sorunlarını dinlemek için tertip ettiği kahvaltıya katılmamışlar. Sorunumuz dinlenmiyor diyorlar. Bunu anlamadım. Sorunlar masa başında konuşulur çözüm bulunmaz ise sonuçsus kalır.

Dilaver Akbulut
Dilaver Akbulut - 3 yıl Önce

Demek ki sorunlar çözümsüz kalmıştır. Bu güne kadar hangi mahallenin sorunu çözüldü ki halen Altyapısı olmayan bir il düşünün ki tıkanan Logar ve kanalizasyon pislikleri bahçe ve evlerimize geri tepiyor. Halk olarak ta verilen talep ve dilekçeler sonuçsuz kalmiyor mu?

Arif
Arif - 3 yıl Önce

Muhtarları tepemize çıkardılar, ee onlarda inmek istemiyor...

Ceyhun Yılmaz
Ceyhun Yılmaz - 3 yıl Önce

Savcı sayan hiçbir iş yapmiyor kendi köynde 400 m2 on odalı ev yapmış bizim paramızla ve bodrumda 12 tane vila yapıyor bahsi duyduk ve şehir merkezinde mahlemizde araba geçit sırasında toz duman içinde kayıp oluyoruz ve elektrik abonemize el koyup vermiyor yani imar adı altında Dernek kurmuş bize elektrik için 15 bin TL para istyor ve madi durumu olmayanlar bi çok kişi karanlıkta kaliyor

İlhan Alioğlu
İlhan Alioğlu - 3 yıl Önce

Bu parti 18 yıl olmuş ihtidarda olduğuna rağmen hiç bir sorun çözülmemiş bundan sonra mi ağrının sorunu çözülecek

Agrililar
Agrililar - 3 yıl Önce

Ağrı Çukurçayır köy muhtarindan şikayetçiyim sürekli suları kesiyor para vermeyenler yüzünden verenlerde arada mağdur kalıyor Allah ıslah etsin kalkıp çözüm bulacağına milletin gerekli olan su kaynağını kesiyorlar insaf ya...

SIRADAKİ HABER