Bayram da Ağrı da Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında mahkumlar içinde bir ayrıntı dikkat çekti.

Bayram da Ağrı da Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak

Erdoğan bugün bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada herkesin merakla beklediği soruları cevapladı.2019-2020 eğitim öğretim yılının sonlandırıldığını açıklayan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arife gününden (23-24-25-26 Mayıs ) bayramın son gününe kadar 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır." dedi.

Erdoğan, konuşmasının devamında, “15 ilimiz için geçerli olan şehirler arası seyahat kısıtlaması, 15 gün süreyle uzatılmıştır. 24 Mayıs Pazar saat 14.00 ile 20.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız sokağa çıkabileceklerdir. 29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte şartları uygun camilerden başlayarak camilerimizi ibadete açıyoruz. Cemaatle namazı yine kurallar içinde ifa edeceğiz. Bu hafta çarşamba ve cuma günleri gençlerimizle ilgili esnetme uygulaması yine devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni eğitim-öğretim yılının eylül ayında başlayacağını açıkladı.

Erdoğan, "Açık cezaevlerinde olup da salgın sebebiyle izne gönderilmiş bulunan 60 bin mahkumun mayıs sonunda dolan izin süreleri 2 ay süreyle uzatılmıştır. Yargı başta olmak üzere pek çok alanla ilgili reform hazırlıkları kesintisiz devam ediyor.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2020, 20:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER